Svenska
MEDLEMSRECENSION

Just Cause 2

Skrivet av: Budas   2010-04-14

Jag har sprängt militärbaser, lekt spiderman och beundrat utsikten från femtusen meters höjd.

Just cause 2 handlar om "badass" agenten
Rico Rodriguez och hans uppdrag om att störta den nuvarande presidenten för öriket Panau som just cause 2 utspelar sig i. Det är väldigt vackert för att vara ett sådant stort spel, glasklart vatten, klarblå himmel.

För att Rico ska kunna störta presidenten så behöver han jobba som dubbel agent för tre rebelliska grupper på ön och vad för uppdrag erbjuder dessa grupper? Spränga,spränga och återigen spränga olika typer av militärbaser, allt från hemliga baser uppe på bergstopparna till marinbaser ute på havet.
Allt detta görs av en anledning förutom att det är fruktansvärt underhållande då, det är för att skapa kaos och detta får du igenom att spränga saker allt ifrån vattentorn till jetplan. Uppdrag blir upplåsta efter att du fått så mycket kaos som krävs.

Men storyn är inte spelets starka sida... Definitivt inte det är att ha roligt när man spelar. Det blir oftast så att när du är på väg till ett uppdrag så stannar man bara upp och tänker va har jag bara förstört 10% av den militär basen? Och så fortsätter det man blir helt fastklistrad vid sidouppdragen.

Spelkontrollen är underbar när man har lyckas bemästra den. Men det är först när man kan hantera sin "Grappling hook" det börjar bli riktigt roligt, just för att möjligheterna är oändliga, så som att använda grappling hooken för att få luft och veckla ut fallskärmen och för att inte falla rakt ner mot marken dra fart med hooken.

Fordon är något speciellt i Just cause 2 det finns över 100 typer av fordon allt från mopeder till Stridsplan men min favorit måste vara passagerarplanen som finns i Panau's lokala flygplats dem är väldigt sköna att glida runt med, men skapar också en väldigt stor förödelse när man dumpar den mitt i en militärbas tackvarde storleken.

Svarta marknaden är något man kan använda sig av när som helst för att snabbt få tag i vapen eller fordon dock så tar detta onödigt lång tid eftersom allt du handlar slängs ner i lådor var för sig istället för allt i en låda...

Just cause 2 är ett väldigt bra spel men saknar online läge och co-op


PS min första rensession, berätta gärna några tipps om hur jag kan förbättra min skrivning osv. TÅL KRITIK!

Medlemsrecensioner15
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10