Svenska
MEDLEMSRECENSION

Baldur's Gate: Dark Alliance

Redan från början dras jag med, utsätts för en mästerlig berättarröst med repliker som känns hämtade direkt från en bästsäljande fantasy-roman. Jag uttsätts även för ett brutalt överfall, och lär mig imbecillt tjuv-slang.

Utvecklarna har verkligen förstått poängen. De har lyckats dra in mig och min polare med de spännande mellansekvenserna, berättarrösten och inte minst den fantastiska grafiken för sin tid med viss "bloom-effekt" vilket alltid uppskattas för en mer icke-linjär känsla. Själva storyn är rätt typisk God vs. Evil-story, men upplägget är mycket bättre och fungerar precis som det ska, d.v.s med lite info i taget. Kontrollen är inget att klaga på. Uppskattar att L och R -knapparna styr Potion och Mana-intag så att man lätt kan fylla på i stridens hätta. Det jag dock gillar mest med spelet är att det är så otroligt kul att spela co-op.

Ljudet kunde ha synkroniserats bättre till karaktärernas läpprörelser och storyn borde ha varit mer originell, annars finns det inte mycket mer att klaga på.

Spelet slutfördes i normal takt på ca 30 timmar, vilket är lagom. När spelet väl är slut önskar man dock att det vore dubbelt så långt.

Tycker allt som allt att Baldur's Gate: Dark Alliance är ett fullkomligt mästerverk, såväl som utifrån ett co-op perspektiv eller om du väljer att spela singel player. Gillar du snabb action men samtidigt vill ha något mer att bita i och inte har något emot spel med medeltids-tema är detta ett spel för dig.

Grafik: 10
Spelbarhet: 9
Ljud: 9
Hållbarhet: 9

+ Läcker grafik, stor variation på fiender och vapen, skön atmosfär
- Aningen trist story, sådär ljud

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10