Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dragon Age: Origins

Detta spel är ett rpg spel och det fursta av 2 st som finns ute just nu. Det andra heter Dragon age Awakening. Detta spel är riktigt roligt, mycket bra grafik och extremt stor värld.

Man börjar med att välja vad man vill vara för ras: Human, Dworf eller Elf.

Så här ser deras klasser ut:

Mage:

Arcane Warrior

Blood Mage

Shapeshifter

Spirit Healer


Rogue:

Assassin

Bard

Duelist

Ranger


Warrior:

Berserker

Champion

Reaver

Templar

Dvärgar kan inte bli magiker.

När du valt klass ras och allt det där så kommer du få välja stats. Alltså strength och sånt. Sedan får du välja hur din gubbe ska se ut och det finns väldigt många olika inställningar. Inte lika många som finns i spelet The elder scrolls iv: Oblivion.

När man väljer ras och klass får man olika början på spelet så om man väljer elf så kommer man antingen att börja i en skog, stad eller torn.

Grafiken i spelet är väldigt detaljrik och det finns otroligt mycket vapen och rustningar också. Spelet är utvecklat av Bioware som också gjort en massa andra kända spel som Baldurs gate och Mass Effect.

Storyn är grymt bra. När man pratar med någon får man välja mellan olika alternativ som tex

Hi! I'm very pleased to meet you
eller
Hi! I'm gonna kill you like a rat.

Utrusta din gubbe med alla senaste vapen och rustningar. Du kan också skaffa kompanjoner som kan följa med dig på ditt äventyr och hjälpa dig. Du kan även styra dem och köpa nya rustningar och vapen till dem.

Jag har ungefär kört spelet i 3 månader och tycker fortfarande det är kul. Det finns massor av quests och man kan välja hur man ska klara dem. När man pratar med sina kompanjoner blir dem gladare och blir mer kompis med dig till sist kan du skapa en romans med dem. Du kan ge dem gåvor som gör dem gladare. I lägret kan du prata med dem och finna att det finns mer alternativ och då går det fortare att göra dem glada. Om dina kompanjoner dör så blir dem mindre glada när dem återupplivas. Dem kan inte dö när du använder din gubbe men om du dör och sedan dör med alla gubbar så måste du ladda sparat spel.

Man kan göra olika taktiker till spelet genom att trycka på space tangenten (då pausas spelet) Då kan du säga åt dem vad dem ska göra och det hjälper otroligt mycket när du möter många fiender.

Alla magiker börjar storyn i ett torn som styrs av the circle. Det är en orginisation som alla mages måste joina annars blir dem dödade för det finns en sak som kallas the Horrowing. Alla mages måste gå igenom the horrowing. The horrowing är ett ställe i fantasin som dem tar sig in i när dem sover och där ska man döda en demon som är ond. Om man misslyckas dör man eller så tar demonen över ens kropp och då dödar alla guards dig. Blood magic läran är olaglik och dem som praktiserar den måste utrotas.

Spelet är bra i sig. Man kan göra en massa saker och ställa in olika kontroller som passar en själv vilket jag tycker är bra.

Rekommenderar detta spel för det är väldigt bra grafik och är roligt samt att ljuden är bra.

Hoppas ni har fått en bra inblick i hur spelet ser ut. Om ni har några kommentarer eller förbättringar så skriv!

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10