Svenska
MEDLEMSRECENSION

Just Cause 2

jag har just spenderat 10 minuter med att klättra upp för ett berg med en bil och står nu på toppen med bilen brevid mig. "påminner väldigt mycket om någon fånig TV-serie" tänker jag för mig själv. och det är vad spelet är ,praktiskt taget.

storyn har inte fått särskilt mycket beröm men det borde den faktiskt. inte föra att den är bra, eller originell NEJ för att den är så otroligt parodisk. den tar lite från alla dåliga storys någonsin och sätter ihop dom till en väldigt skön stämning. för storyn är ju inte viktig i just cause 2.

nämn någonting du alltid velat göra. spränga en val med dynamit? stå på ett flygande stridsflygplan i mach 3? dyka med en vanlig motorbåt under vattnet? detta kan man göra i just cause 2. total frihet blandad med total orealism blir en fantastisk mix.

men för alla som vill ha uppdrag att följa finns hela storyn där när du vill. dessutom finns det 49 side missions och 9 stronghold takovers uppdelade i 3 olika faktioner: reapers, roches, och ular boys. efter att du har klarat ett stronghold takover så blir en ny del av kartan möjlig för side missions plus att alla strongholds som du har erövrat kommer att agera som din spawn-point om du dör utanför ett mission.

rent spelmässigt är det hur kul som helst att bara använda sig av sin grappling hook som gör så att man kan dra sig till marken, bilar eller eller fiender i vilket fall de dras mot dig. detta i kombination med fallskärmen gör att man kan medan fallskärmen är uppe svinga sig fram genom att ta fast i marken framför sig.

grappling hooken har också en till användning som låter dig sätta fast två saker i varandra med en stålvajer, men man kan bara ha två ihopsatta i taget. detta skapar miljoners olika möjligheter för att få chaos alltså kaos som är spelets sätt att veta när nästa mission blir tillgängligt. detta får du genom att förstöra saker och tja.. skapa kaos.

spelet har 104 olika bilar som alla har olika egenskaper. egenskaperna ändras också vid byte av underlag. säg att om du har en bil som styr jättebra på vägarna kan den sladda vid minsta ryck i öknen.

vädret är också väldigt dynamiskt och kan också påverka hur du kör. dag och natt är ocså en del av spelet och kan påverka dina uppdrag. om du gör uppdraget på natten har fienderna svårare att se dig men du ser också sämre.

men allt detta är inte varför jag köpte spelet. jag köpte det för att det är kul. hela vägen igenom.
och efter som världen är helt enorm så kan utvecklarna lägga in massor av gömda roligheter som man nu kan gå runt och hitta. som ön som ser ut som en bit paj.

alla som inte vill ha ett för seriöst spel eller bara vill koppla av fråm onlinespelandet. gå och köp just cause 2

+ parodisk story, bra spelkontroll, snygg grafik, skitkul, bra fordon.

- inte oändlig ammo. dålig AI på civila

9/10


och en personlig rekomendation. köp spelet på antingen PC eller Ps3 om ni kan. Ps3-versionen har en youtube uploader inbyggt så man kan spela in och lägga upp videor direkt frn spelmenyn. på PC finns det moddar som t.ex. låter en spela som bolo santosi ledaren över reapers. eller ha oändligt många saker ihopsatta med grappling hook på samma gång.

Medlemsrecensioner15
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10