Svenska
MEDLEMSRECENSION

Super Mario Galaxy 2

Min bror har gått och köpt Super Mario Galaxy 2 och jag kunde inte hålla mig undan.
Jag har spelat SMG2 på Wii och jag måste säga att jag är både imponerad, men också lite besviken på samma gång. Jag tänker ta upp de saker jag gillade och inte gillade... Jag menar gillade mindre, med varje del av spelet.

Grafik: 8
Ljud: 6
Spelbarhet: 8
Hållbarhet: 10

Bra med Ljud: Fina ljudeffekter och musiken är väldigt välgjord.
Dåligt med ljud: Varje gång man får en stjärna håller jag för öronen. Musiken är inte dålig, bara väldigt, väldigt repetiv. Inte minst om man spelat igenom 1:an och hört samma ljud om och om igen.

Grafiken: Underbar, helt... Magnifique. Spelet är det snyggaste spelet till Wii(går att debatera om) och inte bara grafiskt, utan estetiskt också. Det är t.o.m snyggare än många spel till HD konsolerna.

Mindre bra med grafiken: Spelet blev lite som ett grafikdemo ibland och det passar inte in riktigt i ett Wii spel, hur snyggt det än må vara.

Ett exempel är Wilde Glide Galaxy där man kommer in i en stor, öppen och helt underbar atmosfärisk djungel, men istället för att gå på spännande upptäcksfärd så är det flygrace med dum fågel. Jag har inget emot lite flygrace, men jag skulle ljuga om jag sa att jag blev besviken när det enda området man fick vistas på i den världen var en enda platform. Jag avskyr också vattenbanorna. Går det få ett långsammare tempo än när man kör en vattenbana?

Bra med Storyn: Fanns ingen, Yippie!
Kasst med Storyn: För mycket text. Inte för att det är speciellt MYCKET text, det är bara att jag kunde inte bry mig mindre om vad de har att säga...

Bra med spelbarheten: Väldigt många bra banor med god variation samt kontrollen är top notch. Yoshi gör ett bra jobb och Mario rör sig snabbt och smidigt. Många bra banor, hög svårighetsgrad och jag älskar verkligen Tall Trunk Galaxy med alla corkscrews.
Sa jag att det var många bra banor?

Negativt med spelbarheten: Kameran kan vara väldigt jobbig ibland då man sällan får styra den själv. Vanligtvis gör den ett bra jobb men i tighta situationer så vill den ofta fastna och på vissa bossar så gör den allt den kan för att bara filma Mario och bossen. Det vore helt OK om nu inte bossen just kastat två spiksköldpaddor som jagar mig som man inte ser.

+ Hållbarheten: Först och främst tar den inte direkt en eftermiddag att samla 120 stjärnor. Nintendo har packat den här juvelen med kanske hundratals timmar med gameplay.
Inte nog med att när man hittat de 120 stjärnorna så måste man hitta 120 FLER stjärnor. Dessa är gröna och placerats ut på redan befintliga banor på både löjligt enkla men också otroligt svåra platser.
Jag vill också lägga till att majoriteten av de här banorna är roliga.

- Hållbarheten: Alla banor är inte roliga. Nu är det ganska klart att man inte tar det för givet att alla banor ska vara superroliga och kreativa, men av de 120 stjärnorna jag tog var endast några fantastiska. Många var bra men jag kände att vissa banor kändes oinspirerade. Spin dig galaxy var seg, Star shine galaxy var vacker men olidligt tråkig, Boo moon galaxy var bara trist, Flipsville galaxy sög, Wilde glide galaxy var rutten.

Övrigt: Sista boss var det som sänkte spelet för mig. Blev enormt besviken på den eftersom jag väntade mig något episkt som i ettan men hade istället lika gärna mött Bowser jr som sista boss och det hade spelat mindre roll. Bowser var så badass i ettan men det visade sig att ju större han blev, desto sämre blev han. Epic Fail...

Sammanfattning: Några ruttna galaxer och tråkiga stjärnor spelar mindre roll när Galaxy är som bäst. Det finns så enormt mycket innehåll att det inte spelar så stor roll. Super Mario Galaxy är ett spel jag rekomenderar varmt till alla Wii ägare. En stark 8 får den i betyg.

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10