Svenska
MEDLEMSRECENSION

Guitar Hero: Van Halen

Jag gillar verkligen Van Halen. Började gilla dom för ett år sen eller nåt. Den första låten jag hörde av dom var Jump som jag tyckte va en helt otrolig låt. Tyckte att det skulle bli coolt att ett Guitar Hero av Van Halen skulle komma. Jag tänkte att det skulle bli stort med alla sångare och medlemmar. Men tyvärr så fick jag inte riktigt dom förväntningar som jag trodde.

Guitar Hero Van Halen är typ det tredje spelet i Guitar Hero serien som baserar ett rock band. Dom andra två är Aerosmith och Metallica. Metallica var hell grym kan man säga. Alla låtarna rockade och det var rätt grymt att Metallica medlemmarna själva var med i produktionen av spelet. Men i Guitar Hero Van Halen så sägs det att dom riktiga Van Halen medlemmarna var inte med om nånting i produktionen. Den riktiga Eddie Van Halen gjorde inte sina rörelser av sin datorfigur, istället var det kanske någon vanlig arbetare eller en typisk Van Halen expert. Synd att den saken som Metallica hade inte var i det här spelet.

Guitar Hero Van Halen har en låtlista över 50 låtar nåt. ungefär 50 procent är Van Halen låtar och den andra 50 procenten är gästartistlåtar. Jag var väldigt säkert på innan spelet släpptes att det skulle finnas låtar av både David Lee Roth, Sammy Hagar och Gary men så blev det inte alls. Hela spelet består bara av låtar som David Lee Roth sjunger. låtarna är från deras gamla tider. Tiden då David var del av bandet. Låtarna börjar från början av deras karriär och slutar då David lämnar bandet. Alltså, det finns inget Sammy eller Gary låt i spelet och det är jag lite besviken för. Fast jag själv tyckter att David var den bästa sångaren i bandet men det finns säkert Van Halen fans som gillar Sammy eller Gary bättre än David. Så alla dom fansen blev nog väldigt besvikna av det här spelet.

Alla Van Halen låtar (som är bara av David) är rätt bra men det är en del små låtar som många inte känner till. Fast alla låtar har ett bra gitarr spelande och är rätt underhållande.
En del Van Halen låtar är riktiga höjdar låtar som rockar väldigt bra, som Panama, Eruption eller Running with the Devil.

Gästartistslåtarna är dock en annan historia. Många låtar består av 2000-tals och låter helt dåliga. Kassa band som Blink-182 och Fountains of Wayne. Total dåligt rock om jag får säga det själv. Det vore bättre om spelet hade bara 80-tals musik som Van Halen. Men istället så är det en dålig blandning mellan nuvarande musik och klassiks musik.

Själva bandet är där men...bass spelaren Michael Anthony finns inte där. Han var med bandet ända från första början. Han stack tillsammans med Sammy för fyra år sen. Efter det så skaffade Bandet en ny bassist, samma stunt som David kom tillbaka i bandet som sångare. Bassiten är Eddies son Wolfgang Van Halen som vara sjutton nåt från början. Michael är inte i spelet, istället är det Eddies unge som spelar vid vänster sidan i scenen. När Bandet kör i The Old Days så har dom alla sina gamla klassika kläder och frisyrer. Då där så står Wolfgang och har på sig tröjan med tärningar som var egentligen Michaels på den tiden. Försöker dom få Wolfgang bli den nästa Michael? Det kommer aldrig nånsin hända. Om dom skulle ha en Old Days i spelet så måste ju Michael finnas där och inget snack.

Spellheten är som dom andra Guitar Hero. roligt och underhållande. Ingen speciellt annorlunda med det.

Online läge är värdelös. Jag loggar in och försöker hitta några spelare att spela med, men man lyckas inte hitta nån någon gång.
Väldigt tråkigt.

Extramaterial i spelet är knappt nåt kan man säga. Tre saker bara. Lyrics till alla låtar, eftertexter av spelet och ett helt totallt värdelöst soundboard. Guitar Hero Metallica hade månge videos av produktion och äkta live. Så dåligt att det här spelet inte hade nåt av det.

Guitar Hero Van Halen är rätt underhållande för det är ju ett Guitar Hero spel såklart. Men Produktion av spelet var dålig och kunde säkert blivit bättre.

Grafik 7
Spellbarhet 6
Ljud 7
Hållbarhet 6

Plus
Guitar Hero är alltid kul, en del riktig bra låtar och balanserad takt.

Minus
Medlemmar saknas, många dåliga gästartister, värdelös online och kass extramaterial.

Ps3

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10