Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grand Theft Auto IV

För de immegranter som kommer till liberty city så handlar det om att få ett bättre liv och att leva den amrikanska drömmen men som Nico belic snart får se så är det inte så lätt att fly från sitt förflutna.

Man börjar spelet med att man kommer av båten från sitt hemland serbien och träffar genast sin kusin Roman som skrivit till Nico hur bra och lyxigt han har det i liberty city villket visar sig vara löngner. Roman vill igentligen att Nico ska skydda honom mot gangsters han är skyldig pengar till medn självklart handlar bara en liten del av spelet om det.

Så fort man hjälpt Roman bli av med gangstrarna så blir Nico indragen i massa andra olagliga job som dråg smugling, mord, hot, stölder och mer det gör att det alltid blir intresant att fortsätta storyn och se vad som händer sen. Allt pågrund av förädaren Dimitri som föråde man efter man dödat Mr Faustin (en galen mafia boss som nästan ingen uppskattar längre).

Men självklart är det som andra gta spel att man kan göra chaos i stan och ta side uppdrag från folk. Man kan också göra lagliga saker som t.ex bowling, biljard, taxi job, dejting och mer. Niko är också en väldigt kol karaktär som inte bryr sig mycket om andra (det kommer märkas mer och mer i spelet).

Grafiken i gta 4 är också bra liberty city känns levande med alla olika färger och vanligt folk som gör vardagliga saker så det känns som en stor stad villket är bra. Karaktärerna har också bra röst skådisar som gör sina karaktärer mer levande och roliga ljudet från sånger till stor stads muller är också en possetiv sak. Jag blev också förvånad att man fick göra val i spelet som t.ex 2 gangsters (som en gång i tiden va vänner) tror att den andra vill döda honom så de båda anlitar man och då får man välja vem som ska dö.

Negativt nu är att man inte kan flyga flygplan. Motorcycklarna är också väldigt irriterande man flyger av för enkelt. Liberty city är inte särskilt stort heller om man jämnför med gta san andreas. Men det är inte för irriterande i början men det märks ju längre in i spelet man kommer. Och jag blev faktiskt shockad när jag såg hur kort det va i jämförelse med de andra spelen. Multiplayer är inte för roande inte dåligt men inte särskilt bra. Fast jag kan inte klandra rockstar för det här det är nog bara jag som bryr sig om sånna här detaljer.

Betyg 8/10
Ljud 9/10
Grafik 8/10
Spelbarhet 7/10
Hållbarhet 8/10

+
Bra story, mycket att göra, grafiken och ljudet, intresanta karaktärer.

-
Inga flygplan, inte särskillt stor stad, jobbiga motorcycklar, inte särskilt bra multiplayer.

Trots de dåliga detljerna är gta 4 fortfarande riktigt kul och borde köpas av de som inte redan köpt det. Det får 8/10

Medlemsrecensioner133
Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10