Svenska
MEDLEMSRECENSION

Left 4 Dead 2

Skrivet av: ola96   2010-12-28

Då ska jag göra min första recension och jag väljer genres näst blodigaste spel (men det bästa på att lemlästa).
Var ska man börja? Upplägget.
Upplägget är fyra personer mot en förbannad skock med zombier som alla tänker äta av dig. Och ett enda sättet att överleva är att banka huvudet av dom med en golfklubba, skära dom i bitar skjuta dom och bränna upp dom.
När det var överstökat ska jag prata om att faktiskt spela spelet.
Kontrollen är klassisk fps kontroll, wasd rör du dig med och musen skjuter du med, inget konstigt alltså.
Jag spelade aldrig ettan dådet kom men har testat i efterhand och jag kommer fram till att det blev rätt repetitivt efter ett tag vilket VALVe (världens bästa spelutvecklare btw) fixat.
AI regissören gör om mapparna efterhur spelarna klarar sig. Om det går skitbra finns det färre vapen och med kits och man får säkert en tank på sig. Om det däremot går dåligt kommer det mer med kits och vapen. Han gör också om kartorna lite mellan varje gång.
När jag ändå skriver vapen där uppe så finns det mycket nytt. Motorsågen är min personliga favorit. Och den nya lemlästnings systemet är rätt roligt. Om man skjuter en zombie mellan benen med ett, sjaa, ett prickskytte gevär rinner inälvorna ut. Skjuter du med en hagelbössa flyger det mesta av:).
Nu till banorna.
Det finns fem stycken och alla är jäkligt roliga förutom Hard Rain. Den är jäkligt jobbig med witches (många) och regnet gör att man inte ser ett piss. Min favorit av banorna är The Parish. Det är den sista och det jag gillar med den är det sista kapitlet.
Jag tänker inte spoila varför jag gillar det kapitlet men en ledtråd är vatten.
Banorna tar cirka en timme var och är riktigt utmanande om man inte samarbetar.
Left 4 Dead 2 är ett samarbetsspel. Samarbetar ni inte dör ni. Du kör antingen med kompisar (rekomenderas) eller med botar (skjuter bra, är idioter).
Men höjdpunkten med Left 4 Dead 2 är versus läget. Där kör man igenom kampanjerna som åtta personer där fyra är människor och dom andra kör som zombier. Zombierna har det jobbigast. Dom dör fort och mycket.
Men tro inte att det är vanliga zombier ni kör som, nej nej nej, ni kör som dom special infekterade. Vilka tänker jag inte spoila, köp spelet och se själv.
Survival mode är att du ska se hur länge du och dina kompiisar klarar sig mot horder av zombies. Jäkligt skoj. Man kan även ladda ner Helms Klyfta som survival map(!)

+Vapnen, zombiesar, molotovs, motorsågar, AI regissören, hållbarheten, grafiken är gammal men hyfsat snygg.

-Måste ha internet uppkopling.

Ja du, det här var min första recension, hoppas någon gillar den.
Ha det gott.

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10