Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grand Theft Auto IV

En båt kommer insvepande mot Liberty city. En båt där inte vem som helst sitter och väntar på att komma in i möjligheternas stad. Den som sitter på båten är Nico Bellic spelets huvud karaktär. Musiken spelas för fult och titeln Grand theft aouto IV täcker skärmen. Det är denna sköna början som lämnar en skön känsla och man är redo att börja spelet.

I spelets början händer det inte mycket. Det är bara bra eftersom rockstar då fokuserar mer på att man ska få tid att lära känna Nico och hans kusin Roman. Roman som har berättat för Nico att han lever det ljuva livet i Liberty city med pengar och brudar. Nico får senare när han möter Roman reda på att det är en lögn.

Roman jobbar på ett litet taxi företag och bor i ett liten etta. Roman som tror att Nico har Kommit till Liberty city för att starta ett nytt liv får också en överraskning eftersom Nico inte har kommit för att starta om på nytt. Han söker hämnd.

Det är här spelet tar sin början. Man börjar att göra små jobb för lite pengar men ju längre in du kommer i spelet möter du nya karaktärer och man tjänar mer och mer pengar och gör större missions.

Storyn är oerhört lång men storyn tar mer tid med att lära känna karaktärernas personligheter. Spelet visar lite av Nico och Romans relation till varandra och all denna tid gör att spelet story inte blir tråkig eller för utdragen.

Själv tycker jag att Rockstar kunde ha gjort spelet några timmar kortare eftersom jag tycker att det ibland kan bli lite tjatigt. Gå dit döda dom, gå dit själ bilen, gå dit döda han.

Spelet har sina höjdpunkter och vissa mission är riktigt underhållande och när spelet är i topp så är det klart 10/10.

Men det som sänker spelet är det att cover systemet suger stenhårt. Ibland så tar man cover men blir ändå skjuten av den som tar skydd framfören. Storyn blir ibland ut tjatat och det känns som man bara gör samma mission efter varandra.

Det som ändå tar priset och gör så att betyget sänks är att det inte finns checkpoints i missionen. Vilket kan vara otroligt irriterande i långa missions med flera etapper.

Spelets pluss förutom storyn är den enorma friheten i både storyn eller om man bara vill åka runt och skjuta poliser och få stjärnor. Man kan göra så mycket saker. Åk till stripp klubb eller varför inte bowla eller flyga helikopter. Staden är enorm så det finns alltid något nytt
hitta eller göra.

Jag kan tipsa alla som vill ha en fet och lång story, bra aktion och enorm frihet.

Medlemsrecensioner133
Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10