Svenska
MEDLEMSRECENSION

Just Cause 2

Skrivet av: Homer S   2011-01-09

(Skrevs som ett svar till "EricSparrow"s recension av Just Cause 2, men blev för långt och jag postar det här istället.)

Först, karaktären du spelar som heter Rico Rodriguez; Scorpio eller Scorpion (inte säker på vilket) är ett smeknamn hos någon av fraktionerna.

Storyn är inget problem alls, som jag ser det, spelets kvalitéer ligger i möjligheterna och friheten att göra vad du känner för. Klart godkänd story från min sida, halvt (helt) oseriös sådär och överdriven. Samtliga röstskådisarna måste applåderas... (Älskar att han som försöker prata med asiatisk brytning över nyhetssändningen är uppenbart svensk.)

Seriöst dock, jag gillar detta. Rico är en av mina favoritkaraktärer, och att så mycket från första spelet behållts ser jag som något ytterst positivt. (Tom Sheldon, uppdragsgivarnas uppdragsgivare, he-he-HEE!) I Just Cause vill jag inte se någon seriös story, som så många andra spel har. (GTA!) Älskade Saint's Row 2 skruvade och helt oseriösa story, liksom här.

Grafiken är helt fantastiskt bra, och vädereffekterna är enastående vackra. (Molnen... Snyggast skybox evah?) Gillar även designen, 9/10 från mig.

Spelbarheten får 8/10, några små frustrerande problem med kontrollen, speciellt i samtliga av spelets fordon och vid skydiving.

Ljudet: 8/10, absolut inget att klaga på, alls, men heller inte något som sticker ut från mängden. Röstskådespelarna gillas, de ger rätt känsla, även om de såklart skulle vara skrattretande om spelet försökte vara seriöst.

Hållbarhet: 10/10, vad finns det att säga?

Totalt: 9/10. Grym idé, väl utfört, men vissa småmissar i design och en del buggar hindrar spelet från att få en tia. (Ska dock påpekas att om "Underhållningsfaktor" var en betygskategori, skulle spelet solklart ta hem allra högsta betyget.)

Medlemsrecensioner15
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10