Svenska
MEDLEMSRECENSION

Need for Speed: Hot Pursuit

Skrivet av: Tycoon   2011-01-09

EA har återigen låtit oss jaga fartsyndare och spruta damm i snutarnas ansikte. I The Need for Speed: Hot Pursuit är det högt adrenalin och asfaltsgummi som gäller.

Jag sliter ivrigt upp plasten och installerar spelet. Några minuter senare inloggas jag i auotlog, ett personligt "Krypin" som hålelr ihop ranking, meddelande och om vännerna har krossat ens tidresultat. Jag väljer själv att börja jaga bovar och börjar med en tråkig Ford, med en maxfart på "bara" 150 km/tm. Men sakta men säkert låser jag upp det ena muskelpacket efter det andra och snart så kör jag runt i en läcker kritvit Lamborghini som gör skurkarna vita i ansiktet. Man kan nästan känna lukten av bränt gummi i luften när däcken skriar och gör en tvärsväng. Realismen är värd 9/10. Det är sällan ett NFS-spel verkligen har dom här små detaljerna, men det har Hot Pursuit. Jag kommer på mig själv gång på gång med att drömma mig in i cybervärlden och glömmer fullständigt bort vardagen. Enda piken är vattenfallet, som kunde har gjorts mycket bättre. Dock är kraven stränga, och en uppdatering av ljud och grafikkort är nästan ett måste för pc-användare. Själva bilarna är läckert utformade med snygga kurvor och en bilfysik som är mycket bättre än småbröder som Need for Speed: Most Wanted.

Fan...ta. Jag sladdar upp bilen och rätar ut mig sedan en snorgrön Honda snurrat upp mig totalt. Han har 100 meter kvar till mål och jag försöker förgäves komma i fatt honom. Jag rusar min Nitro, och med 2 meter kvar till mål så är det tack och godnatt för min kära vän. Guldet avklarat!

På det hela så är Need for Speed en glad överraskning i höst. Görutom några käppar i hjulen ibland så funkar spelet fint. Bravo EA!

Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10