Svenska
MEDLEMSRECENSION

Perfect Dark Zero

Det finns bara ett ord för detta spel och det är som betygsystemet följer: Hemskt. Den 5:e Augusti 2009 gick jag hem från den lokala spelbutiken, förnöjd över mitt nyinnhandlade spel, värde 99kr. Den 5:e Augusti 2009, hade jag sett min största skräck i ögonen. Andra kanske har mardrömmar om ormar, spindlar, monster, spöken. Själv drömmer jag mardrömmar om olösliga tankelabyrinter. känslan av att inte förstå, av att stå utanför i mörkret. Jag tycker att PDZ rent ut sagt personifierar denna känsla med sin minst sagt luddiga handling.

I spelet kontrollerar Perfect Dark-agenten Joanna Dark, en rödhårig, ung prisjägare som på chauvinistiskt manér utrustats med jättelökar och för små kläder.
Hon bär på en sjuhelvetes massa eldkraft, om man så nu vill.

Det första jag skulle vilja gå till attack mot är styrsystemet, som var stelare än en död heroinpundare på Sergelstorg i Stockholm. Det var alldeles för kvadratiskt för att kunna sikta med. Dessutom var det som att man såg från en vy ovanför vapnet, inte bakifrån det. Man kunde inte heller sikta, och jag skulle inte rekommendera akimbo verisioner av något vapen. När jag väl gjort mig mödan att utrusta mig med ett prickskyttegevär och siktade in mig på en motständare, rörde sig siktet i en perfekt linje antingen för långt till höger, eller för långt till vänster. Vad beträffar karaktärs-rörligheten flyger man fram som i det jävligaste speedhack, och få mig inte ens att börja på vapenväljar-menyn.

Men jag tänker skriva några rader om den ändå. För det första skulle jag vilja säga att Rare var extremt fantasilösa när det gällde att sätta vapen till spelet. Vi lär knappast andvända M60 år 2020. Vart jag än kollar ser jag M4.or, AK-74:or, MP-5:or, en och en annan P99:a, Smith Wesson Python .357 Magnum, UZI, SPAS-12 osv. Jag tror att Rare kom på två av vapen själv, varav en var en tam plasmakanon.

Grafikdags. Slö bilduppdatering i HD, fast det kan dero på att spelet var ett tidigt 360 spel. Jag har dock sett spel från 1994 med relativt bättre grafik. Ljudet var doch en egen upplevelse i sig, tack vare Dolby 5.1. Tack vare det fick spelet en tvåa. Spelet tenderade att bli suddig när man tog sig framåt. Jag vet inte om det var menigen eller ej, men det sög.

Kort och gott avråder jag från att ens kolla på framsidan av detta anskrämliga missfoster till spel. Allt jag kan säga är: http://www.youtube.com/watch?v=F3alA2_RZZY

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 6.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10