Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars: Knights of the Old Republic

Nu hade jag tänkt att recensera ett bland mina absoluta favorit spel genom tiderna. Star wars knights of the old republic. Jag har länge letat efter detta sen till slut hittade jag det i Star wars the best of pc.

Storyn
Det börjar med att man får välja kön och klass. Jag har kört som tre olika klasser och ser ingen direkt skillnad på de efter man blivit Jedi. Man får veta att republiken är i krig med sith vid namn Darth Malak. Och man vaknar upp på ett skepp och ska försöka ta sig därifrån. På vägen blir man kontaktad av Carth Onasi, en hög rankad soldat i republiken. Man flyr med honom och han berättar att vi måste hitta jediriddaren Bastilla Shan. På vägen möter man flera ny medhjälpare och efter många om och men lyckas men fly med Bastilla och ta sig till the jedi enclave. Där blir man tränad som en Jedi och man får speciallasera på vilken jedistil och sånt man vill vara. Sen under ett uppdrag upptäcker man källan till Malaks framgång. Han och hans förre mästare Revan (Malak förrådde Revan). En karta till The star forge. Men kartan är inkomplett och man måste resa till olika planeter för att hitta de med Malak hack i häl och det är här det verkliga spelet börjar.

Gameplay.
Jag börjar med fighterna, det är svår att slåss bra (men jag har aldrig varit nån direkt strateg heller) och det ser inte jättesnyggt ut alltid. Men krafterna ser äkta ut och sådant, NPCerna kan oftast klara sig själv vilket är skönt. Lvl systemet är enkelt att förstå och man hittar fort sin egen stil. Vapnen är starka och man vet direkt när man hittar vapnen vem av karaktärerna som ska ha de. Som sagt va enkelt gameplay på ett bra sätt, inte onödigt enkelt men inte onödigt krångligt heller.

Design.
Det är så jävla snyggt, allting från den minsta lilla gubben på stan till de största striderna, enda som är lite tråkigt är att vissa random NPCer har nästan alltid samma audio väldigt lite variation på det utomjordiska språken. Atmosfären är helt fantastisk, jag är verkligen i en galax långt långt borta. Musiken är helt underbar, perfekt blandning mellan den nya för spelet och John Williams odödliga soundtrack.
Ljuden är också välgjorda, allting låter som det ska och röstskådespelarna är underbara. Inga klagomål där.


Spelkontrollen är riktigt bra på PC, känns ibland att det var först gjort för Xbox för det kan vara lite klumpigt ibland men för det mesta så funkar det alldeles utmärkt.

God och Ond.
Det är riktigt bra system, bäst är fighterna, om man väljer god så är man bäst på att skydda och heala sig men man har svaga attacker, men om man är ond så är attackerna mycket starkare och men man kan inte skydda sig lika bra. Dialogerna är ganska uppenbara vilken väg som leder var, vilket kan vara ganska negativt ibland för det tar bort lite verkliga alternativ, antingen är man mega ond sith eller goody two shoes jedi. Inget happy medium.

En sak till, alla referenser som finns med för oss fan. Allt från storyn om Exar Kun till de första hintsen om the Yuuzhan Vong.

Sammanfattning. Ett underbart spel, Bioware kan inte misslyckas så enkelt är det. Och om ni kallar er själva star wars fans och missat detta borde ni skämmas. Jag älskar storyn mest av allt , det är ett mästerverk allt från de små sidequestsen till de story plottwisten.

Plus: nästan allt.

Minus: hade kanske kunnat vara bättre kontroller, ingen direkt möjlighet att vara grey jedi. Lite dåligt med audio för utomjordiska språk.

Det var allt, hoppas ni gillade recension, det var längesen jag skrev en nu och jag tyckte det skulle vara kul att skriva om detta underbara spel.

Medlemsrecensioner11
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10