Svenska
MEDLEMSRECENSION

Jak and Daxter: The Lost Frontier

Detta är det första spelet jag spelat med Jak men jag har spelat Daxter till PSP. Det var dock länge sedan så jag minns inte speciellt mycket av det.

Det finns tre olika moment i spelet vilka är plattform, flygning och actionpuzzel.

Plattformsdelen är den man spelar mest i. Man spelar som Jak och det gäller att ta sig fram till stor del hoppandes och döda fiender med närstrid eller något skjutvapen. Jag tycker blandningen av hoppande och strider är ganska bra.
I detta läget har Jak också möjlighet att använda olika ecokrafter som tex teleport eller sakta ner tiden. På vissa ställen måste man använda krafterna för att ta sig fram och de kan även underlätta i strid. Det finns endel bossar i detta läget som kan vara besvärliga att besegra men det blir sällan riktigt svårt.

Flygningen tycker jag är den roligaste delen. Att sväva fram i hög hastighet på låg höjd för att sedan göra en lop och skjuta ner fiendeplan är en riktigt trevlig känsla. Det finns 5 plan med lite olika egenskaper, några är snabba och andra kan ha fler vapen. Man kan uppdatera vapnen och andra förbättringar och montera dem på planen efter behag.
Det finns endel sidouppdrag vid flygningarna som att skjuta ner ett stort fiendeskepp eller skjuta måltavlor på en bana. Dessutom finns det kristaller utspridda som man kan leta efter och förstöra för att få bonusar.

Actionpuzzelbiten spelar man med Daxter när han är muterad till ett stort monster. Där gäller det att ändra strömriktingar och kasta spindlar över hål för att komma fram. Dessutom finns det ganska gott om fiender att kasta runt och slå ner. Daxter kan även snurra runt som Taz och slå ner det mesta som är i vägen. Detta spelmoment inträffar inte så många gånger under spelet.

Det tog mig närmare 10 timmar att klara spelet men det hade nog gått på ungefär halva tiden om jag skippat alla sidouppdrag, nu gjorde jag drygt hälften. När man klarar spelet har man möjlighet att fortsätta spela men alla vapen och förmågor kvar och att fienderna blir svårare. Det ger möjlighet att hitta fler dolda saker och göra fler sidouppdrag.

Samlat betyg: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10