Svenska
MEDLEMSRECENSION

Epic Mickey

Du minns säkert inte Oswald. Clarabelle då? Inte? Vad har dom gemensamt då? Just det. Alla är bortglömda.

Våran käre Musse Pigg har medverkat i rätt så många spel(Illusion serien) Men det här är hans Wii-debut,som är ett rätt bra val,Musse Pigg riktas ju mot barn trots allt.

Spelet börjar med en sovande Musse medans en gammal berättarröst ackompanjerar Musses uppvaknande. I en hyllning till den gamla episoden som parodierade Alice-äventyret Bakom Spegeln går Musse till sin spegel och går tillslut igenom den.

Han hamnar i ett rum med en öppning som leder till trollkarlen Yen Sids gömma. I Yen Sids hand ser Musse en pensel. Penseln som Yen Sid använder målar upp en värld,kallad Cartoon Wasteland. En värld dit alla bortglömda karaktärer kan finna ro. Plötsligt blir Yen Sid
trött och går och lägger sig(plingar det till i huvudet nu?) Musse blir såklart nyfiken och smyger genast fram till penseln och börjar måla upp nånting som sakta börjar formas till en varelse,men en varelse som definitivt inte har något gott i sinnet. I panik välter Musse ut burken med Thinner rakt i Wasteland. Världen är förstörd.

Sedan får vi följa Musses hela karriär genom åren,men sedan väcker hans skapelse honom,och drar med honom i världen som han förstörde.Med penseln i handen ger Musse av på sitt livs äventyr.

Vad som följer sedan vill jag inte avslöja men historian går lite efter dina egna val. Du väljer vad du vill göra,bli god eller ond."Ska jag verkligen hjälpa den där Gremlingen som sitter fast i ett par kugghjul?" är bara ett av momenten du kommer uppleva i spelet.
Historian kretsar runt Yen Sids pensel som med hjälp av antingen färg eller thinner raderar eller lägger till saker. Båda kan användas för att besegra fiender,hitta hemliga passager och för att kleta ner bossar med.

Förutom alla Story uppdrag finns det väldigt många sidouppdrag att pyssla med. Det ger spelet ett stort återspelningsvärde. Det finns så mycket att göra! Men spelet har vissa brister. Kameran blir ibland svår att tampas med och plattformsmomenten känns väldigt gamla. Men det märks inte mycket.

Sammanfattning:Ett underbart spel som vem som helst kan plocka upp och spela. En oslipad diamant bland alla Guldklimpar som finns till Wii.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10