Svenska
MEDLEMSRECENSION

Alien Breed 2: Assault

Skrivet av: robomon   2011-06-19

Då var det dags igen. Jag spelar Alien Breed: Impact och... vänta lite, det här är ett annat spel. Alien Breed 2: Assault är namnet och som titeln gör det klart så är det uppföljaren till Impact.

Det är lätt att missta Assault för Decent eftersom de inte har sett det nödvändigt att göra några större ändringar. Men varför skulle det ändra någonting. Som till exempel spelets fantastiska pussel som består av att skjuta allt som är explosivt och hålla in space, eller den otroliga bandesignen, gå in i ett rum, skjut några fiender, gå in i nästa rum, skjut några fiender, repetera sedan detta tills spelet tar slut och du har ett vinnande koncept.

Okej, det får räcka med dålig sarkasm.
Jag tror ni har förstått vad jag försöker säga, Team 17 har inte ändrat något! De har slängt in några nya fiender men de gör samma sak som de andra. De springer mot väggar.

Det finns inte mycket annat att säga om själva spelet eftersom det i grunden är likadant som föregångaren, som jag redan har recenserat. Istället tänker jag prata om utvecklaren.

Team 17 är Alien Breed seriens utvecklare och utgivare. De är mest kända för sina Worms-spel.
Det är klart att Alien Breed trilogin är än snabb cash-in. Tre skitspel utvecklade under sammanlagt ett halvår.
Men betyder detta att Team 17 inte kan göra bra spel?

Det är svårt att jämföra Alien Breed med Worms eftersom det är två helt olika sorters spel. Jag har letat upp några andra spel av denna utvecklare men inget har varit en TPS som Alien Breed.
Jag tror inte Team 17 är den studio som gör fantastiska shooters, men om de faktist försökte skulle de kunna skapa något mycket bättre än Alien Breed 2: Assault.

Samlat betyg: 3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10