Svenska
MEDLEMSRECENSION

Just Cause 2

Skrivet av: DavyG   2011-08-20

Jag var inget större fan av det först Just Cause. Tråkig free-roam, tråkig story och ännu tråkigare uppdrag. Tråk, tråk och tråk. Och nog om det estetiska så var även grafiken och designen ful, kontrollen var jobbig och spelet var rent allmänt dåligt.

..så varför skaffade jag uppföljaren? På förhand såg det ut som att det hade betydligt mer att erbjuda till free-roamen och såg betydligt mer underhållande ut än det kassa spelet Just Cause. Simple as that.

Mina förväntningar var även spot on. Spelets free-roam är märkvärt mycket bättre, grafiken och designen likaså. Underhållningsvärdet var betydligt högre och jag har haft många roliga timmar med det.

Mycket av det har man att tacka det underbara vapnet grapple hook till. Det gjorde mina timmar med spelet roliga och är ett av de skönaste vapnen NÅGONSIN i ett spel. I ett spel på 1000 km² (!) så har jag haft extremt kul när jag bergstigit, svingat mig mellan träd och diversa saker man kan göra med grapple hook:en.

Storyn och karaktärna är fortfarande lika ointressanta och löjliga som alltid dock. Uppdragen kan underhålla men spelet lever på sin free-roam och man får ta det för vad det är.

Men det är inte bara ros, nej. Trots att spelets free-roam har förbättrats makabert från ettan så har det fortfarande inget på GTA eller andra bra kopior (Saints Row t ex). Det blir oftast snabbt tröttsamt då spelet i stort sett lever på sin grapple hook och polisjakterna varar inte längre än högst tio minuter.

För ett spel som inte har något annat att erbjuda än sin free-roam finns det mycket, mycket bättre val. Men idag när spelet inte kostar mer än 200, är det värt sin prislapp. Spelet är fortfarande OKEJ dock (värt att betonas) och det har sina stunder. Men det lämnade inget större intryck på mig tyvärr.

Medlemsrecensioner15
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10