Svenska
MEDLEMSRECENSION

Infamous

Skrivet av: Wenksor   2011-10-25

Jag vaknar upp i centrumet av explosionen. Vart jag vänder mig så ser jag förödelse. Jag vet inte vad som har hänt, det enda jag märker är en sak. Jag har fått elektriska krafter och nu måste jag återställa staden som jag har förstört.

Jag hoppar från tak, grillar fiender, hjälper sjukvårdare att ta sig till medicinska kliniken, fritar gisslor, hjälper polisen, återställer tåg, renar vattentornen. Ja, allt sånt som kan tänkas hjälpa staden att få tillbaka sitt ursprung.

inFamous är ett third person spel där du spelar som Cole. En flintskallig, smidig och farlig kille med elektriska krafter som bara väntar på att få grilla fiender.

Det jag gillar mest i inFamous är när det blir ett så kallat "karma moment". Då får du välja om du ska vara god eller ond. Ska jag skjuta ner han som hänger från lyktstolpen eller bara låta honom vara? Ska jag låta människorna ta av min mat eller ska de få ta lite när jag ändå har så mycket? Det ger hela spelet lite mer "anda", Beronde på vilken väg du väljer så förändras kampanjen och folkets syn på dig.

Jag gillar verkligen de elektriska krafterna och under spelets gång får Cole nya krafter att leka med. Min favorit är precision strike. Då kan jag skjuta fiender med en elektrisk stråle med bara nån millimeter att sikta på. (om han gömmer sig bakom en sköld till exempel). Men det kommer även andra krafter som är minst lika effektiva, om inte mer.

Fienderna (som kallar sig för "Dustmen" och "Reapers") är OTROLIGT pricksäkra. Om jag hoppar mellan tak så träffar de ändå, men jag klagar inte. Detta gör bara inFamous mer utmanande.

Grafiken i inFamous är riktigt bra tycker jag. Visst är den lite gråaktig men fortfarande snygg.

Bilduppdateringen är riktigt ojämn. Ena stunden går det riktigt (riktigt) lent och flyter på bra men sedan i andra stunden så hackar det rätt så mycket.

Sammanfattningsvis är inFamous helt klart bland det bästa spelen som finns till ps3. Det är ett spel som jag har spelat om flera gånger. Jag rekomenderar det riktigt varmt.

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10