Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham City

Skrivet av: Mihon   2011-11-09

BATMAN: ARKHAM CITY vad skall jag säga om det spelet. Jo det är inte så störra skillnad på det från sin föregångare men det är klart mycket större. Man börjar med de gadets man hade i slutet av ARKHAM ASYLUM sedan byggs det ihop/hittas/skickas det fler. Isgranater från Mr. Freeze, förbättra batrang, snabbare grapple-hook mfl.

BATMAN är plus det mer biffig i ARKHAM CITY. smidigare är dock inte ordet men biffig och väldigt stark då när man slänger sig in i en fight så hoppar man runt och slår ned, countrar fienders slag så precis att det blir som en enda lång fight tills man råkar trycka en extra gång och missar ett slag. Eller att ett stål rör, kniv eller en teazer slår till och man ligger på marken och drängar, medan en skurk späder sin a malliga kommentarer om ens misslyckande.

Storyn är dock mer ren och rak. man skall hjälpa till i ARKHAM CITY så styrs av Dr. Hugo Strange och hans Tyger force. Hugo vet att Bruce Wayne är Batman och använder det för att få The Dark Knight att infinna sig på plats då Hugo startar sin hemliga operation. Jokern är i krig med Pinvingen Oswald Cobblepoot och Harvey 'Two-Face' Dent slåss mot Catwomen som själ hans bytte i ARKHAM CITY.

Grytan bubblar upp då Gåtan gör comeback för hämnd från första spelet men i själva verket är du som bör ta hämnd på honom för att han orsakat så mycket osämja i dit sociala psyke. Harley Quinn är tillbaka som den sjuke Jokerns högra hand fast hon inte gör ett sket. Man gör också sidemission som involverar andra Batman skurkar från ARKHAM ASYLUM; som Bane och Zsasz.

Det som är nytt i den mindre världen som är i är att man nu kan sväva över hustaken i fängelse staden. Man kan krypa ned i kloakerna och man kan klättra upp i Tokyo Tower-inspirerade Wonder Tower. Gåtor och missions samlas på rad där man skall leta efter Deadshot, Identity Theif, Gåtan och Mr. Freeze.

Allt är som i föregångaren bara bättre utfört. Mer smarta skurkar och envisa knapp kommando som man försöker göra rätt men ändå blir man ihjälslagen. Liv mätaren går endast upp om man spöat upp alla vittnen som var men när man påbörjade en fight men vart tvungen att fly från den. Detektiv mode vill man inte stänga av då mer än 80% av spelet går ut på att använda den fördelen i Batman gadget.

Kluriga miljöer och lösningar väntar tillsammans med en ny förutsägbar story som börjar bra men som slutar i ett 'självklart' scenario. BATMAN: ARKHAM CITY är ett spel som kanske inte är för de allra minsta men är klart ett spel för BATMAN och DC fans överlag. Det riktas klart och tydligt att man vill att du skall ha spelat ARKHAM ASYLUM innan vilket kan vara lite själviskt men det finns mycket att hämta ur splets gång. Då det är proppfullt med cameos, gåtor, lösningar, sidouppdrag, skurkar, miljöer och Kattkvinnan.

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10