Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dead Island

Skrivet av: Wenksor   2011-11-27

Ni minns säkert Trailen på Dead Island. Det hemska filmen då en familj på sol semester blir anfallna av zombies. Men till min besvikelse så har spelet ingenting att göra med trailen.

I början kan du välja mellan fyra stycken karaktärer. En stor biffig mörkhyad kille som är specialist på tunga vapen, en liten tjej som är bra på att kasta, en till tjej som är duktig på skjutar vapen och en till kille som är duktig på vassa vapen. Jag väljer såklart den stora biffiga typen ;).

Storyn tar sin början med att jag är i ett hotellrum. Jag reser mig upp och tittar mig omkring. Jag går mot dörren och fortsättter neråt korridoren. Men sedan hör jag tunga andetag och jag förstår genast vad det är. Just det, Zombies. Jag rusar åt andra hållet och kommer äntligen ut i det fria. Just som jag kommer ut så blir jag nedslagen utav en zombie.

Dead Island är ett First-Person shooter spel som utspelas i närstrid. Det finns många vapen att strida med. Du kan ta en machete eller varför inte en spade? Det finns även små bygg ställen där du kan knåpa ihop extra farliga vapen. Till exempel en elektrisk machete eller en brinnande fackla.

Vapnena är riktigt konstiga, jag menar. En kniv blir väl fan inte rostig av 10 slag mot en zombie. Den kan bli lite slöare men fan inte rostig. Alla vapnen tar skada efter ett tag vilket det skulle göra i verkligheten men i Dead Island är det är lite väl överdrivet.

Grafiken i Dead Island är makalös. Chrome Enginge 5 är verkligen en grafik motor som är nästan i lika stor grafik klass som Cryengine 3 och Frostbite 2. Vilket det är bara att lyfta på hatten för. Tyvärr så är bilduppdateringen inte den bästa men jag tror att det beror på min extremt dåliga PC.

I Dead Island kan du även spela multiplayer. Du kan lira med upp til fyra polare. Du kan "joina" en spelare när du är i närheten av honom. Då kommer en ruta upp som säger att han är i närheten och man ska trycka på J för att börja spela med honom.

Sammanfattningsvis är Dead Island ett hyfsat roligt spel. Men jag rekomenderar det inte så mycket.

Grafik: 9
Spelkontroll: 6
Ljud: 7
Hållbarhet: 7

Medlemsrecensioner8
Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10