Svenska
MEDLEMSRECENSION

Super Pokémon Rumble

Varje person som körde Pokemon spel vet vad det är det handlar om. Man fångar Pokemon, tränar dem, slåss mot andra etc. Allt med mycket strategi och komplicerade metoder att fånga, träna upp, breeda, byta, slåss etc. Super Pokemon Rumble är uppföljaren av WiiWare spelet Pokemon Rumble. Rumble spin-off kastar bort all starategi, metoder, turnbased-battle mm. och istället ger ett beat 'em up där man slåss mot stora mängder vilda leksaks Pokemon genom att trycka på en enda knapp (eventuellt två om man har två stycken attacker). Det går inte att levla upp Pokemon utan samla de nedslagna Pokemon leksaker som har en förutsagt tal som visar dens styrka. Banorna är väldigt linjära och man slåss i princip hela tiden. Förbättringarna är nog att spelet är längre, att det finns alla Pokemon och att det finns en liten story. Man kan även möta folk via StreetPass och slåss mot deras Pokemon samt de kan komma till ditt leksaksaffär och om flera besöker den så kan sällsynta Pokemon komma upp någontans i spelet (ex. 2 besökare = Uxie, 5 besökare = Mesprit)

GRAFIK: Jag kunde förstå varför man valde en kantig utseende på WiiWare. Det var ju ett nedladdningsbar spel och platsen var begränsad så att nogrannare 3d-modeller på över 300 Pokemon (Alla fanns inte med) skulle inte fungera. Men som ett fullständig spel så skulle det kunna fungera. Jag vet att dessa ska vara leksaks-pokemon men ändå kunde de se ut iaf lite mer som på intron. Och varför finns dem dumma outlines för? Det bara gör grafiken fulare. Iaf miljöerna ser ut lite bättre, men ändå så kan 3DS klara av mycket mer.
4/10

LJUD: Musiken i Rumble på Wii var skön och de mesta av originala soundtacken finns med och några andra ganska bra musikbitar finns. På denna områden är spelet ganska bra. Ljuden i spelen är för det mesta slagljud och Pokemon cries men de är iaf godkänna.
8/10

GAMEPLAY: Som WiiWare spel så var det man fick tillräcklig även om det fortfarande var "button masher" men som fullständig 3DS spel så kunde det ha varit mycket bättre. Som sagt, Pokemon handlar om strategi och nästan obegränsade möjligheter att förbättra sina Pokemon och fånga fler. SPR förstör allt detta och istället gör en Pokemon spel så enkelt att tom 3-åring kan klara det medans riktig för att fatta hur allt i riktiga Pokemon måsta man vara lite äldre och det tar lång tid innan man fattar något. Om man vill göra en Pokemon action spel, gör det ordentlig. Ingen meniglös knapptryckning, inga förenklingar, ingen skit liksom.
3/10

SAMMANFATTNING: Super Pokemon Rumble är ingenting som de superba pokemon spelen, här finns ingen strategi och inga Pokemon man tränar upp utan linjär, enformig beat 'em up av dåligt kvalitet. Nintendo och Game Freak, snälla... GÖR ETT VANLIG POKEMON SPEL TILL 3DS :(

Om du är en spelare som inte kan tänka mycket och det enda du kan i spelet är att döda allt så är det här för dig. Om du inte gör det och om du är Pokemon fan strunta i spelet och kör Black/White eller Mystery Dungeon ;)

Plus: musiken är ganska bra, man är en Pokemon

Minus: dåligt grafik, allt man gillar med Pokemon-spel är borta, linjär, enformig

GRAFIK: 4/10
LJUD: 8/10
GAMEPLAY/SPELBARHET: 3/10
HÅLLBARHET: 5/10
----
Slutbetyg: 5/10

Samlat betyg: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10