Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo: Combat Evolved Anniversary

Denna recension är sen...

Jag köpte detta spel när det kom tidigt 2000 tal med en ny Xbox. Jag Minns det så väl eftersom jag var sjuk den dagen och kunde spela hela dagen! Jag hade med en kompis tidigare spelat spelet flera dagar på Onoff någon timme så bra var spelet haha...

Spelet hade en sån känsla just då som tidigare var osedd. Fps för mig då var spel som Goldeneye och Unreal, Quake, CS, Half Life och Doom.

Spelet kom ursprungligen till Xbox men den här recensionen berör 10 års utgåvan det sk anniversary edition. Det är egentligen samma spel. Du kan till och med trycka på en knapp så skalar den bort den nya grafiken och ger dig spelet som det var när det kom.

Jag har spelat igenom båda versionerna enbart för nostalgi. Och är det bra?

Spelet är helt fantastiskt och markerade att skjutarspel kunde fungera även på Konsol. Även om jag ironiskt nog föredrar Halo Combat Evolved till PC.

Du spelar som en genetiskt förbättrad supersoldat året 2552. Dessa supersoldater kalla passande nog för Spartans. Du blir uppväckt ombord på skeppet Pillar of Autumn under ett flyktförsök från den numera inglasade planeten Reach.

Om du vill ha den berättelsen finns spelet och Uppföljaren som är en Prequel tidsmässigt Halo: Reach.

Covenant anfaller skeppet och dessa utomjordlingar är en sammansättning av en mängd olika raser enande under ett par religiösa ledare vars syfte är att utrota mänskligheten som de ser som ohyra.

Det som följer satte inte bara spelet på kartan som ett utav världens bästa spel någonsin det blev något som ingen kunde tro. Master Chief blev en spel ikon och kunde stå brevid spel ikoner som Freeman, Sonic och Super Mario för att nämna några!

Spelet har knappt någon dialog utan fungerar mer som Half Life även om karaktären du spelar säger några rader.

Så vad är det dom hittar jo det ska jag prata om. Namnet på spelet kommer till objecktet som det förföljda skeppet hittar nämligen Halo en stor ring som cirkulerar en planet på ringen insida finns en syntetisk värld inte så olik jorden. Olika klimat såsom vinter och sommar skapar stor variation på miljöerna man reser runt.

Men Halo är så mycket mer det införde två vapen gränsen före det kunde man bära med sig hur mycket krutpåkar som helst...

Det har en bekväm kontroll och fienden blir aldrig tråkig att mörda.

Även Fienden har enormt roliga vapen.. det finns inget vapen som är tråkigt att använda de känns bra och balanserade förutom ett... Jo pistolen! Headshot maskinen om du trodde att skirmish kunde bli roligare så har du fel... Halo 1 är ett utav de bästa splitscreen spelen någonsin och mängden timmar jag lagt ner i det är enorm.

Ny verisonen använder Reachs motor och gör mp upplevelsen fantastisk. Sen finns det också Coop vilket var ovanligt på sin tid men idag så är det nästan standard.

Halo Reach Anniversary är lika stor dos Nostalgi som spelupplevelse och har du aldrig spelat Halo och undrar vad allt handlar om är detta helt klart värt dina pengar. Antalet timmar och spelglädje är väldigt bra.

+Nostalgi och fortfarande fenomenal spelkänsla
+Klockren kontroll
+Snygg grafik
+Underbar design
+Varierande vapen och omgivning
+Lågt pris

-korkad Autoaim/handlar om vana men som PC spelare gör det så att jag ironiskt nog knappt kan sikta ordentligt...
-Bitvis daterad grafik
-Vissa partier i spelet blir aningen repetivt

Det här är ett utav förra generationens bästa spel och bör ha åtminstone prov spelats av alla!

En av mina favoritspel minnen och ett stycke spelhistoria när det är som bäst!

Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10