Svenska
MEDLEMSRECENSION

Motorstorm RC

Skrivet av: Pife   2012-07-17

Motorstorm debuterar på Playstation Vita. Men är detta något fansen bör lägga vantarna på?

Du som har spelat tidigare versioner av Motorstorm kanske blir chockad, men det här känns knappast som Motorstorm. Här är det inte stora bilar monsterbilar vi talar om, utan små lättviktiga radiostyrda bilar som åker runt på korta banor som högst tar någon minut att klara av. Tänk dig Micro Machines. Ja, det här skulle faktiskt lika gärna kunna heta Micro Machines istället, förutom att här finns inga vapen att skjuta varandra med.

Men det är inte på något sätt ett dåligt spel, tvärtom så är det faktiskt underhållande men på helt egna premisser. Huvudläget heter Festival och består av 48 utmaningar utspridda på 16 banor. Genom att samla på medaljer låser man upp flera utmaningar, som kan vara allt från att köra ett varv så snabbt som möjligt, hinna köra om så många motståndare som möjligt, komma på bästa möjliga placering till att slira sig förbi kurvorna för att få högsta möjliga poäng.

Spelkontrollen får en bra introduktion i början där man får köra runt i en lekpark med sin minibil. Här får man välja mellan två styrsätt, vilket är trevligt då många spelare har olika preferenser för att på bästa sätt vässa sina varvtider. Som många andra Vita-spel är Motorstorm väl anpassat till formatet, där loppen är snabbt igång och lika snabbt avklarade.

På några av utmaningarna blir det många omstarter då jag inte lyckas ta den där sista guldmedaljen. Men spelet är inte över när medaljen är tagen, då ens vänners bästa tider går att tävla mot i form av en spökbil. Självklart är detta något som förbättrar spelet och känslan man får av att ligga högst upp på vänlistan är oslagbar.

Jag vet inte om det beror på en otydlig presentation eller om det är jag som är trög, men det tog ett tag innan jag förstod var jag skulle navigera i spelmenyn för att kunna avancera i spelets kampanj. Spelet hade nog mått bra av att förklara mer för de icke så insatta vad spelet har att erbjuda.

Anledningen till att det rätt befogat heter Motorstorm är för att banorna är hämtade från tidigare Motorstorm-spel. De är snygga att titta på men jag hade gärna sett utvecklarna ta ut de kreativa svängarna ännu lite mer. Så som det är nu påminner banornas utformning om ett flertal banor från liknande klassiska spel till de mycket äldre konsolerna. Men att man får mycket spel för väldigt lite pengar är det ingen tvekan om. Motorstorm RC blir som allra bäst när man istället spelar det på en Playstation 3 tillsammans med vänner, precis som det oftast är i denna typ av genre. Dess akilleshäl är att det inte går att tävla online mot andra.

Så länge du inte väntar dig ett traditionell Motorstorm, utan tar det för vad det är, så kommer du att säkerligen ha roligt med det här. Om du har en större budget är dock både Modnation Racers och Wipeout 2048 de klart bättre alternativen.

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10