Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dead Space

Skrivet av: Prey   2012-08-07

Om jag ska vara helt ärlig så hade det här spelet passerat mig totalt och jag vet egentligen inte varför. Efter att ha spelat igenom det till PC så är jag redo att dela med mig av intrycken.

Du axlar rollen som Isaac Clarke, en tekniker vars liv troligtvis till vardags inte är speciellt olikt våra. Han får tillsammans med en grupp ett uppdrag att ta reda på vad som har hänt med USG Ishimura, ett rymdskepp som man tappat kontakten med.
Det dröjer inte länge förrän oråd anas då skeppet är helt dött och det dröjer om en mindre tills helvetet brakar loss. Skeppet har kommit i kontakt med några mindre trevliga vänner kallade necromorphs. Dessa varelser finns i diverse olika former, stora som små.

Skeppet är i ett så dåligt skick att det knappt går att beskriva och det blir Isaac's uppgift att lösa dem alla samtidigt som han har dessa necromorphs att hålla utkik för.

Det grafiska arbetet tycker jag imponerar även om du kör det på PC idag (osäker på hur det ser ut till konsol) och ljudet sätter verkligen pricken över i:et, speciellt om du har tillgång till ett headset.

På minus sidan så har vi bland annat att Isaac inte har någon röst, vilket blir påtagligt och lite små irriterande ganska snabbt. Jag känner även att precis som redaktionen skrev att man hela tiden blir motarbetad blir ett problem. Om du kan leva med det och ännu inte testat Dead Space så tycker jag att du ska ta kontroll över Mr. Clarke och spöa lite necromorphs.

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10