Svenska
MEDLEMSRECENSION

New Super Mario Bros. U

Då var det dags för Nintendos nya stationära konsol: Wii U. Konsolen hade en väldigt stark release (24 spel) och New Super Mario Bros U är ett av dem. Och Nintendo visar ännu en gång att Mario-spelen fortfarande håller

Grafik:
Det är första Mario i HD och trots att det är fortfarande samma stil ser allting väldigt bra ut. Många förbättringar har gjorts i bland annat bakgrunder. Det är inget spektakulärt, men grafiken är på hög nivå ändå.
8/10

Ljud:
Det finns några nya låtar och flera samma. Ljuden är precis det man behöver och vill ha i ett 2D-Mario spel. När du plockar upp en baby Yoshi börjar de sjunga till musiken.
8/10

Gameplay:
Story Mode gameplay är väldig likt den vi såg i New Super Mario Bros Wii. 4 spelare kan spela tillsammans i ett galet co-op, men det här gången kan ännu en spelare hjälpa till med GamePaden och lägga ut blocks för att komma åt vissa ställen. Detta kan vara till stor hjälp ibland. Annat än detta är allting det samma. Men det betyder inte att det är dåligt. Don't fix what ain't broken som man säger.

Istället för enskilda världar finns det ett stort Super Mario World-liknande karta. För att få 5 stjärnor på sin profil måste man göra ganska många saker, inklusive klara spelet (duh), samla alla stjärnmynt osv. Förutom vanliga storyn finns utmaningar som varierar från enkla till jävligt svåra i vilket du får använda alla dina skills. Det finns också utmaningar där en spelare använder gamepaden för att lägga blocks och dessa är inte de lättaste heller. Utöver detta finns ett läge där man ska klara banor så fort som möjligt, men det är antalet samlade mynt som påverkar hur snabbt skärmen scrollar. Dessa lägen förlängar speltiden och utmanar spelaren på ett positiv sätt. Det är fortfarande inga super stora nyheter, men inte mycket mer behövs.
9.5/10

Hållbarhet:
Att klara alla utmaningar och få 5 stjärnor på sitt sparfil kommer att ta ganska lång tid och spelet går alltid att plocka upp och spela med vänner även efteråt.
9/10

Sammanfattning:
Efter ett inte-så-bra NSMB2 fick vi ett Mario spel som är väldig bra. De nya lägen är underbara och ännu en gång många leenden och flera timmar av ren spelglädje. Jag kan lätt säga att det här är det bästa spelet i New Super Mario Bros serien.
9/10

Plus:
+ Utmaningar som faktiskt är utmanande
+ Underbar local multiplayer
+ Snygg grafik

Minus:
- Fortfarande inga stora nyheter

Grafik: 8/10
Ljud: 8/10
Gameplay: 9.5/10
Hållbarhet: 9/10
SLUTBETYG: 9/10

Samlat betyg: 7.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10