Svenska
MEDLEMSRECENSION

Sonic Unleashed

(Recension av Xbox 360 versionen)
Jag har aldrig förstått all hat mot detta spelet. Visst, varulv banorna är inga höjdare, men är de verkligen så dåliga? Är spelet verkligen dålig?

Story:
Spelet börjar med en bra filmsekvens, där Sonic förstör Eggmans planer i rymden. När allt verkar vara slut blir han fångad och Eggman skjuter en laser som suger ut styrkan ur kaos smaragder vilket han använder för att spricka planeten i delar och vakna en urgammal monster. Sonic förvandlas till en Werehog och sänds ner till jorden. Där möter han en varelse som har förlorat dess minne och de två börjar ett nytt äventyr genom världens olika regioner.

Personligen tycker jag att det är ett av de bästa historier i ett Sonic-spel. Rätt välberättad också.

Grafik:
På grafisk front kan jag inte säga mindre är underbar. Det ser utmärkt ut på dagen och på natten. Det är svårt för mig att inte älska alla miljöerna man befinner sig i. Apotos ger en skön, varm klimat från södra Europa, Spagonia känns som en europeisk storstad osv.
10/10

Ljud:
Musiken i spelet är väldig skön också. Både dag, natt och ort banorna. Och den lägger till lite till upplevelsen också. Det finns en liten sak som är störande. BATTLE music på nattbanorna. Man lyssnar på det sköna musiken, bara för att vara störd av samma enformiga musik varje gång man träffar en fiende. Usch.
Rösterna och ljuden är bra, jag gillar att man kan välja mellan engelsk och japansk tal.
8/10

Gameplay:
Jag tänker lägga upp det här i delar...
DAG - Dagbanorna är de Unleashed är bäst på. Dessa är nästan perfekta. Kontrollen är bra och jag har sällan haft några problem med den. Sega har verkligen gjort rätt där. Dessa, tillsammans med läcker grafik och musik ger mycket glädje.
10/10
NATT - Nattbanorna är det folk hatar mest om spelet. Man är en varulv och kör God of War-style på sina fiender och utöver det gör en massa platformande. Dessa banor är inte lika bra, men är de dåliga? NEJ. De flesta fungerar bra och jag har haft roligt med dem också. Att det inte är lika snabbt gör mig inget, då de la till lite variation iaf. Det finns massor med olika moves och combos man kan genomföra och det kommer ta en stund att levla till 100%. Nattbanorna är inte perfekta, men långt ifrån så dåliga som folk säger.
7/10
ORTER - I orterna kan man köpa saker och prata med folk och få uppdrag osv. Lite som i Sonic 06 fast fungerande. Jag är nog den enda som gillade dem dock. Bara för att kolla runt och det det lungt.

Gameplay totalt: 8/10

Det här är en personligt åsikt, men jag tycker att Sonic Unleashed är ett väldigt bra spel trots all kritik.
Grafik: 10/10
Ljud: 8/10
Gameplay: 8/10
Slutbetyg: 8/10

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 5.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10