Svenska
MEDLEMSRECENSION

Limbo

Skrivet av: AG Jati   2013-04-03

Jag är en bror och har en syster. Vi skulle ut i skogen och leka. Plötsligt blev allt mörkt och min syster försvann. Jag måste leta rätt på henne. Men väg dit är ruggig och otäck som självaste satan.

Jag har hört många negativa saker om Dannebrogen sedan ur timmes tider, sedan jag var lika liten som ett föl och gnagade på soffan som stationär föda. Och jag måste erkänna själv, jag ogillar danskarna lika mycket som ogillar skåningarnas dialekt. Jag måste nu för en gångs skull be om ursäkt. Danmark visar sig vara ett rätt fint land. För ett par år sen var jag där med farsan och brorsan i Köpenhamn. Var inte så pjåkigt faktiskt. Främst för att huvudstaden påminner mycket om Stockholm, bortsett från KFC och den lilla Karl Lagerfeld-shoppen. Och nu sitter jag i händerna med ett danskt spel. Och vet ni vad danskar? Jag älskar er!
Limbo är inget spel, det är ungefär som ett konstverk. Ett konstverk där du måste se till att alla bra bitarna faller på plats. Det är en underlig historia som gör dig mer tagen än du anar.

Historien tar sin början ungefär som "The Veldt" av Deadmau5. Allt är vacker och fint, men plötsligt går allt fel. Den flicka som man var med visar sig vara borta. Man får inte mycket ur det hela, men du fattar ändå. Det är "Ett Mysterium" som Freda skulle ha sagt. Nu börjar jag jakten på min allra käraste syster.

I en mycket ödslig skog tar spelet sin början, och redan kommer det fram ett minus. Det känns alldeles för mörkt. Såvida man inte har på sig ett par 3D-glasögon som kan förbättra sikten något ytterligare. Det är då tur att spelet inte är så värst långt och man redan har avnjutit så mycket att man fullständigt struntar om hur grått och mörkt det är.

Under min lilla promenad som inte direkt är en "Picknick ute i det gröna" så stöter jag på helvetets påfund. Man vet aldrig om man kan gå säker i Limbos fasansfulla gångar. Man kommer stöta på hinder som spindlar som försöker fånga en, sågar som blockerar din väg mot friheten, och vassa pinnar. Många vassa pinnar. Det var nog mitt största problem, för de var alltid så kvicka och stack alltid mig i hjärtat.

Är du en erfaren plattformshoppare dröjer det nog en timme eller något senare. Är du dock inte så hemma inom den typen av spel kan det nog dröja en timme till innan du kan undvika att bli mosad eller spetsad. Hur som helst så är spelet inte så "mördande" svårt egentligen. Det finns dessutom många checkpoints på vägen så du behöver inte vara orolig att hamna på efterkälken.

Så om du har tröttnat på alla dessa jämnbruna, repitiva och tjatiga b-spel lär detta spel vara perfekt för dig. Som jag sa:

Limbo är inte ett spel, utan ett konstverk.

Betyg
Spelet: 10/10
Grafik: 9/10
Ljud: 8/10
Kontroll: 8/10
Story: 7/10
Karaktärer: 10/10

+Makalöst spel som inte liknar något annat.
-Lite för mörkt.

THE WORLD OF CHILDREN MAY...HEAR.
http://www.youtube.com/watch?v=_esYONwdKuw

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10