Svenska
MEDLEMSRECENSION

Scott Pilgrim vs the World

Baserad på en genial seriebok och film, Scott Pilgrim vs The World är ett nedladdningsbart beat-em-up till Xbox 360/PS3.

Story:
Har man sett filmen/läst böckerna vet man redan storyn, men för nybörjare...
Scott är en kille som bor i Toronto (Kanada) och han blir kär i Ramona Flowers, men för att vara med henne måste han besegra hennes 7 onda ex-pokvänner. Det är så mycket man måste veta i spelet iaf.

Grafik:
Spelet är gjord i ett still mellan 8 och 16-bit men tanke att serien har många spelreferenser till främst denna perioden av gaming. Denna val är jag riktigt nöjd med. Man har aldrig nog med retro-goodness. För att göra det ännu bättre så finns det många spelreferenser i bakgrunder och animationer, vilka jag inte spoilar.
9/10

Ljud:
Musiken är gjord av en underbar chiptune/rock band Anamanaguchi och det låter helt UNDERBART!!! En blandning av 8-bits ljud med rock hela vägen igenom. Ännu ett bra val med tanke på alla referenser och musikband i filmen/böckerna. Ljuden är ganska basic, men det ska väl vara som på 16-bit era... Min enda klagomål är att ibland blir ljudet väldigt högt pga av någon glitch och att sänka ljuden i spelen gör inte ett skit. Händer ganska ofta iaf på Xbox-versionen.
9/10

Gameplay:
Scott Pilgrim vs the World är ett beat-em-up spel för upp till 4-spelare samtidigt i ett roligt co-op läge. Varje karaktär har ganska många moves och man får fler när man levlar upp. Spelet kan vara riktigt svårt om man inte höjer upp sina stats (btw jag körde alltid på det svåraste så det kanske inte är så svårt på Avarage Joe :P). Spelet lånar mycket från andra beat-em-ups, ganska mycket från river city ransom till NES när det gäller köpandet av items som höjer statsen. Och dessa behövs verkligen. Med bara level ups är du ganska körd. Själva striderna är roliga och ganska välfungernade men det finns tyvärr ganska många buggar och glitchar, vilket ändrar inte faktum att Scott Pilgrim har en beroendeframkallande gameplay som erbjuder flera timmar av skoj.
En patch som tillåter online-spelande blev släppt nyligen... vilket jag inte testade... för att den släpptes precis efter min Live Guld gick ut... boo...
Det finns också lite extra-lägen som Survival Horror (oändligt fight mot zombies) och Boss Rush.
7/10

Hållbarhet:
Spelet håller ganska länge med tanke att man måste höja upp sina stats. Men de flesta banor är ganska korta ändå och det finns bara sju av dem. Är man en completionist så kan man klara spelet med varje karaktär för att låsa upp alla slut.
7.5/10

Plus:
presentation är helt enkelt underbar, retro-känsla, humor

Minus:
Lite buggar här och där, lite kort

Grafik: 9
Ljud: 9
Gameplay: 7
Hållbarhet: 7.5

Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10