Svenska
MEDLEMSRECENSION

Thomas Was Alone

Förväntningarna har varit höga. Efter att ha hört folk kalla det årets spel så har jag tagit tag i min första indietitel någonsin. Jag har under dryga timman spelat igenom Thomas Was Alone

Ja, du hörde rätt. Det tog cirka en timme för mig att klara av spelet. Detta är mitt klart största problem med spelet. Visst, det kostade inte mycket pengar, men jag vill ändå ha ett spel som räcker längre än en timma. Det hade inte alls behövts utfyllnad för att göra spelet längre utan om man hade fokuserat på det mest intressanta i storyn (vänskap, kan jag säga utan att spoila för mycket) så hade det kunnat göras längre utan problem.

Istället väljer man att fokusera på något helt annat, något jag inte gillar alls och för mig känns det sista "kapitlet" faktiskt som just utfyllnad. Man får helt plötsligt spela med karaktärer man aldrig sett innan och allting känns bara väldigt tråkigt helt plötsligt.

Ja, helt plötsligt. För jag hade faktiskt ganska roligt med Thomas Was Alone ett tag. De inledande kapitlen är helt magiska. Framförallt så gör berättarrösten ett oerhört bra jobb. Han lyckas nämligen, tillsammans med den stämningsfulla musiken, framkalla känslor för ett gäng block.

För det är precis det man spelar med i Thomas Was Alone. Du styr ett gäng fyrkanter som du ska ta från punkt A till punkt B. Alla har sina egna egenskaper och du kommer därför behöva samarbeta med de olika fyrkanterna sinsemellan. Dessa pussel är dock ofta alldeles för enkla och det var extremt sällan som jag faktiskt fick tänka. De är dessutom extremt enformiga.

Jag tycker faktiskt det räcker såhär. Jag vill inte berätta något om berättelsen eftersom det egentligen är den enda anledningen att spela spelet.

Så det blir en oerhört kort recension för ett oerhört kort spel som jag stundtals hade ganska trevligt med. Det som gjorde att jag hade roligt var den superbt berättade storyn, som dock tog fel väg en bit in i spelet.

+ Plus
. Vackert berättat
. Till en början en intressant berättelse
. Fin musik

- Minus
. Fruktansvärt kort
. Berättelsen tar helt fel väg
. Enformigt

Samlat betyg: 6.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10