Svenska
MEDLEMSRECENSION

Det

Filmen som har gett en ny generation clownskräck och slagit kassarekord har kommit ut. Jag hade tänkt skriva denna recension länge men har inte haft tid. Men nu så kan jag börja med att säga hur bra filmen faktiskt är. Här bjuds vi på skräckeffekter för hela slanten samt underbar kemi mellan barnen i filmen men också förstklassigt skådespelande av vår älskade Bill Skarsgård.

Clownen avtäcks ju i början då Georgie tappar bort båten. Premissen är ju som det vanliga: Stick in handen så får du din båt men efterspelet är ju brutalare än vad jag förväntade mig. Här så tar Andrès Muschietti skräcken till nästa nivå. Storyn är ju så klart avdragen från Stephen Kings mastodont-verk med samma namn. Det är mycket som ska tryckas in. Allting som har med barnens förflutna att göra samt hur Pennywise ska göra entré när han jagar efter ungdomarna en efter en.

Barnskådespelarna är helt geniala och Bill gör otroligt fantastiskt framträdande som den onde clownen Pennywise. I filmen så får man känna starka 80-tals känslor samt Stranger Things- vibbar som tusan.

Men det är inte för det läskiga som jag älskar filmen så mycket för. Det är mest för hur bra barnen funkar ihop. Hur bra deras förhållande är. Det är sånt som gör sådana här filmer förstklassiga.

Så jag säger att DET har förtjänat en plats i mitt skräckälskande hjärta. Men alldeles i mitten...

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10