Svenska
MEDLEMSRECENSION

Hot Wheels Unleashed

Skrivet av: AG Jati   2021-12-01

Vanebildande är bara förnamnet.

Arkadracing beroende på vilken person man frågar har väl sett bättre dagar. Medans det gång på gång dyker upp flitiga indie-titlar med arkad element så syns det sällan riktiga stortitlar. Men med tanke på vilket spännande spelår 2021 varit så dyker det upp en och en annan överraskning. I det här fallet i smått format.

Hot Wheels har väl varje spoling någon gång upplevt under sin fas. De väldigt kreativa och spännande skapelserna är som en frisk fläkt bland tråkiga leksaksbilar. För att inte tala om banorna. Kom ihåg att jag och storebrosan hade en dubbel loop vi fullkomligt älskade att spendera timmar på. Runt, runt, runt. Om och om och igen.

Unleashed framkallar barnet inom sig. När man ser vardagsrummen, garaget samt byggnadsplatsen känns det underbart nostalgiskt på ett sätt och vis. Man vill ju alltid komma på olika sätta att bygga en bana på oavsett vilken miljö. Även om det enbart finns ett fåtal miljöer, spelet lär ju förmodligen expanderas, är det bara att låta fantasin flöda.

Karriärläget är barnsligt lätt att navigera och dessutom är kartan väldigt fri. Istället för att hålla en specifikt bana bakom lås finns det många olika vägar att ta. Exempelvis om du stöter på en bana vilket kräver en betydligt snabbare bil är det bara att välja en långsammare som passar ditt fordon. I slutändan får man alltid gott om belöningar.

Pengar blir sällan ett större problem eftersom spelet har ett smart system att belöna spelarna. Via överraskningslådor som är alltid spännande att öppna, jublet eskalerar nog när man äntligen fått tag i en legendarisk bil. Den mer viktigare valuta är delar som samlas ihop via "skrotning" av bilarna. På så sätt förvandlar du en vanlig plastbil till en toksnabb riskokare.

Eftersom nya bilar dyker upp konstant kan detta leda till ett problem för de äldre bilarna som funnits sedan spelets start. Det känns väldigt märkligt att enda sättet att ha en bra uppgraderad Fiat 500 är att enbart skaffa den sällsynta som är mycket bättre. Önskar att man introducerade en ny uppgraderingsmall så att fler bilar kan konkurrera med andra. Är rätt så less att bland annat Agera:n nästan alltid vinner. Men detta är som sagt en småsak.

Hysteriskt, beroendeframkallande och vansinnigt kul. Kommer nog dröja ett bra tag innan jag slits ifrån Unleashed. Mästerligt.

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10