Svenska
Gamereactor
nyheter

Rapport: Facebook byter namn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det verkar som om Facebook vill byta varumärke och står redo att byta namn för att försöka distansera sig från de utredningar som företaget för närvarande står inför. Enligt en rapport från The Verge kommer Facebooks nya identitet spegla det nya metaversum som man vill skapa, och även om den sociala medieplattformen väntas behålla sitt varumärke kommer Facebook, Instagram, Whatsapp och Oculus i och med förändringen att hamna under ett nytt moderbolag.

Enligt rapporten hålls namnbytet fortfarande hemligt, och högt uppsatta medlemmar på teknikföretaget är fortfarande ovetande om vad företaget kommer att heta. Även om detta kommer att vara ett betydande steg för företaget, är det inte första gången vi sett detta hända i branschen. Redan 2015 bytte Google namn på sig själv och sina divisioner under ett moderbolag som heter Alphabet - men vi vågar påstå att de flesta refererar till Google som just Google ändå.

Det finns inga uppgifter om hur länge Facebook har planerat det här namnbytet, men i rapporten står det att VD:n Mark Zuckerberg har för avsikt att prata om varumärkesbytet på Facebooks Connect-konferens nästa vecka, den 28 oktober.

Rapport: Facebook byter namn


Loading next content