Svenska
Gamereactor
nyheter

Rapport: Xbox Game Pass-tillväxten under Microsofts förväntan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Enligt en ny ekonomisk rapport har Xbox Game Pass-abonnemangen har ökat långsammare under året än Microsoft räknat med. Företagets förväntningar var att tjänstens användarbas skulle växa med 47,8% under 2021, men siffrorna påstås istället ha ökat med 37,5%. Som IGN rapporterar är detta långsammare än under föregående år, då Microsoft kunde krossa sitt tillväxtmål på 71% genom att öka prenumerationerna med nästan 86%.

Microsofts senaste siffra för Xbox Game Pass kommer från januari och det låg då på 18 miljoner användare. Med en ökning på 37,5% skulle de just nu ha runt 25 miljoner användare, vilket ligger i linje med rykten senaste tiden. Även om det varit knapert med förstapartsspel i år till tjänsten, har titlar som Outriders, Psychonauts 2 och Back 4 Blood alla släppts till tjänsten redan på premiärdagen tillsammans med indiehöjdare som The Artful Escape, The Ascent och Twelve Minutes.

Senare denna månad kommer även Age of Empires IV till Xbox Game Pass, medan Forza Horizon 5 läggs till i november och Halo Infinite i december.

Rapport: Xbox Game Pass-tillväxten under Microsofts förväntan


Loading next content