Svenska
Gamereactor
nyheter

Lagring på 512GB och 2TB utannonserat till Xbox Series S/X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är inte billigt att utöka lagringsutrymmet till Playstation 5 och Xbox Series S/X. Tvärtom, faktiskt, eftersom deras SSD-lösningar innebär riktigt dyra komponenter som har blivit ännu värre på grund av den globala bristen på halvledare.

Om du vill ha mer lagringsutrymme till Xbox Series S/X har Microsoft valt ett eget format med Storage Expansion Cards. Än så länge finns det bara ett alternativ tillgängligt, vilket tillverkas av Seagate och erbjuder en extra terabyte lagringsutrymme. Men nu har ytterligare två modeller utannonserats.

Om du behöver ännu mer lagringsutrymme eller bara inte vill betala så mycket pengar, kommer det snart alternativ på 512 gigabyte och två terabyte. Seagate 512GB Storage Expansion Card kan förbeställas från och med idag och kostar i USA $139,99 med planerad lansering i mitten av november. Förbeställningar av Seagate 2TB Storage Expansion Card startar däremot nästa månad och lanseras i början av december med prislappen $399,99.

Mycket pengar, men det finns sätt att spara lite slantar. Spel från tidigare Xbox-generationer kan köras direkt från en betydligt billigare (och större) extern hårddisk. Det går även att lagra Xbox Series S/X-titlar på en extern hårddisk eftersom det bara tar några minuter att flytta dem fram och tillbaka. På så sätt behöver du inte ladda ner spel varje gång du känner för att spela något som inte är installerat på din interna SSD.

Lagring på 512GB och 2TB utannonserat till Xbox Series S/X


Loading next content