Svenska
Gamereactor
nyheter
Starfield

Rykte: Varje Starfield-planet är större än hela Skyrim-världen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

För en månad sedan publicerades en Starfield-läcka som inte fick särskilt mycket uppmärksamhet på grund av de anonyma och osäkra källorna. Men efter Starfield-videon Bethesda delade i veckan, har det uppmärksammats att ryktet faktiskt stämde till viss del.

Året då berättelsen utspelar sig (2330) stämmer nästan exakt med läckan som hävdar att det är 2320, liksom det faktum att det finns en religiös kult du kommer kunna gå med i. Även om detta kan vara tillfälligheter ökar det ändå chansen att resten därmed också stämmer. Om så är fallet kommer Starfield att erbjuda dussintals "planeter, månar, asteroider och andra stationer" där "varje planet är större än Skyrims värld". Du kommer också att kunna bygga din egen bosättning samt att det finns utomjordingar, även om 99% av dem är primitiva medan den resterande procenten är en del av mysteriet i huvudberättelsen.

Den ovan nämnda kulten "tror att Jesus/Gud kom från stjärnorna och letar efter hans riktiga födelseplats", och vi får också veta att det kommer att finnas olika gravitation på olika världar. Vetenskapliga metoder har använts för att skapa liv på världar med mer eller mindre gravitation, så växter och liv ser ut som de skulle kunna göra efter rådande förhållanden. Jorden är dock helt förstörd och du kan därmed inte landa där, men en av de största städerna i spelet heter Cydonia och ligger på grannplaneten Mars, och det är också en av de äldsta bosättningarna.

Det finns även andra guldkorn i länken ovan om du vill ta en titt. Allt detta ska dock tas med massor av flingsalt och förhoppningsvis får vi höra mer snart som kan berätta om läckan är äkta eller inte då lanseringen av Starfield bara är ett år bort.

Starfield

Tack Reddit

Relaterade texter

StarfieldScore

Starfield

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att få utforska rymden i Bethesdas första helt nya spelserie på över 25 år. Vi kollar in om rymdäventyret håller vad det lovar...



Loading next content