Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox-intäkterna ökade med 16% under senaste kvartalet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Microsofts räkenskapsår löper från den 1 juli till den 30 juni, vilket innebär att årets första kvartal avslutades den 30 september. Sent igår var det dags för bokslutsrapporten och Microsoft hade främst riktigt goda nyheter att dela med sig av. Företaget har en omsättning på $45,3 miljarder, varav $20,5 miljarder är nettointäkter (det betyder ungefär att Microsoft tjänar tillräckligt för att köpa två och en halv ZeniMax/Bethesda på tre månader).

Deras största intäktskälla är idag molnet, Office och servrar men Windows-intäkterna ökade faktiskt också med 10% under detta kvartal trots brister på PC-marknaden som bromsat nydatorförsäljning. Microsoft förväntar sig att Windows kommer gå ännu bättre detta kvartal och VD Satya Nadella säger att PC nu är viktigare än någonsin:

"The PC will be more critical than ever. There has been a structural shift in PC demand emerging from this pandemic."

Så hur gick det för Xbox? Microsoft säger att de "shipped more Xbox Series S/X consoles than expected, even as demand exceeds supply". Ökningen av hårdvaruintäkterna var 166% jämfört med samma kvartal förra året, och de totala spelintäkterna ökade med 16% till $3,6 miljarder, vilket var det bästa första kvartalet för Xbox någonsin.

Som väntat fick vi inga siffror för Xbox Game Pass, förmodligen på grund av att det nyligen avslöjades att tjänsten inte nått målet om 47,8% tillväxt under 2021, utan istället hade ökat med 37,5%. En rimlig gissning är att Microsoft kommer att vara mer villiga att avslöja Xbox Game Pass siffror efter lanseringen av Forza Horizon 5 i november och Halo Infinite i december.

Xbox-intäkterna ökade med 16% under senaste kvartalet

Tack DomsPlaying



Loading next content