Svenska
Gamereactor
nyheter
Pentiment

Obsidians kommande spel avslöjat i förväg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi visste redan att utvecklarna av Fallout: New Vegas och The Outer Worlds, det vill säga Obsidian Entertainment, för närvarande är upptagna med The Elder Scrolls V: Skyrim-liknande Avowed, överlevnadsspelet Grounded och efterlängtade The Outer Worlds 2 - men tydligen har de mer på gång.

Den vanligtvis mycket pålitlige Jez Corden från Windows Central hävdar nu att det fjärde spelet Obsidian arbetar på kallas Pentiment. Detta är ett mindre projekt som leds av Josh Sawyer, som tidigare gjorde Fallout: New Vegas och Pillars of Eternity. Därmed är det kanske inte så överraskande att detta kommer ha fokus på story och val med stora konsekvenser.

I Pentiment spelar du en detektiv från 1600-talet som ska försöka lösa ett mordmysterium. Detta görs främst genom att studera bevis och prata med människor. Dessa samtal kommer att bygga på Obsidians välkända dialogsystem där vi kan välja vad vi ska säga och där dina val sedan kan förändra resten av konversationen, situationen och även hela historien. Dessutom kommer vi kunna anklaga vem som helst för mordet, vilket även det är ett tecken på hur flexibelt systemet är, och spontant låter det som ett steg framåt från spel som L.A. Noire och Disco Elysium.

Vi kan naturligtvis förvänta oss att få höra mycket mer officiell information om Pentiment snart, för planen är tydligen en lansering 2022 till PC och Xbox. Ska vi hoppas och tro på livstecken under The Game Awards den 10 december?

Pentiment

Relaterade texter

7
PentimentScore

Pentiment

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Obsidians medeltida rollspel Pentiment bjuder på flera saker vi aldrig sett förr och en förvånansvärt historiskt korrekt berättelse som fått massor av kärlek...

1
Obsidian vill släppa Pentiment till Switch

Obsidian vill släppa Pentiment till Switch

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Ett av de bästa spelen 2022 var det medeltida mordmysteriet Pentiment, vilket utvecklades av Obsidian Entertainment som ett drömprojekt av game director Josh Sawyer och...



Loading next content