Svenska
Gamereactor
nyheter

Activision stämmer fusksidan EngineOwning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Inte en dag går utan att man får läsa om hur fuskare förstör nöjet för oss hederliga spelare. Ett av de spel som haft stora problem med fuskpellar är Call of Duty: Warzone. Activision verkar ta problemet på allvar och den åttonde December lanserade man antifusk-systemet Ricochet. Nu tar man ännu ett steg i kriget mot fuskarna.

Under gårdagen, den 4:e Januari, lämnade Activision in en stämningsansökan mot det tyska företaget EngineOwning. På företagets hemsida kan ohederliga spelare skaffa prenumerationer på olika fuskpaket. Listan med fusk innehåller de klassiska själadödarna som wallhacks, aimbots, radarfusk och triggerbots. De spel som EngineOwning sålt fusk till är Halo Infinite, ett gäng Call of Duty-spel, Splitgate, flertalet Battlefield-titlar, Star Wars Battlefront 2 och Titanfall 2. Man utvecklar även fusk som ska komma till Overwatch.

I stämningsansökan kräver Activision "EngineOwning" på de vinster som företaget gjort på att sälja fusk till deras spel. Om inte så blir fallet kräver Activision 2500$ per överträdelse signerat EngineOwning samt att företaget får stå för hela rättegångskostnaden.Vad detta i slutändan kommer leda till återstår att se men vi välkomnar glatt allt som gör livet lite svårare för fuskare.

Activision stämmer fusksidan EngineOwning
En lösning mot fusk så god som någon.


Loading next content