Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft rapporterar positiva Xbox-siffror för senaste kvartalet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Microsoft var det första av de stora spelföretagen som lämnade sin kvartalsrapport för perioden oktober-december förra året. Som vanligt när det gäller Microsoft tjänar de mycket pengar.

Intäkterna under dessa tre månader var $51,7 miljarder (vilket är 20% mer än samma period förra året) varav nettovinsten var $18,8 miljarder (det motsvarar hela 28 % av vad Microsoft betalade för Activision Blizzard). Detta är siffror som faktiskt lyckades överträffa förväntningarna, och den främsta bidragande orsaken till framgången var Microsoft Cloud.

För oss gamers är det dock mest intressant hur bra speldelen presterar, och detta var också goda nyheter på alla plan. Som analytikern Daniel Ahmad sammanfattade det, ökade spelintäkterna med 8% jämfört med samma period förra året, vilket innebär att de faktiskt presterade bättre oktober-december än under lanseringskvartalet för Xbox Series S/X år 2020. Content & Services (inklusive Xbox Game Pass) bidrog mest till detta och ökade med 10 %, medan hårdvara som ökade med 4%. Microsoft säger att produktionen av Xbox Series S hjälpte till med efterfrågeproblemen och att resultatet var bättre än väntat.

För Xbox var 2021 det bästa kalenderåret för varumärket hittills när det gäller intäkter, så vi antar att vi kan förvänta oss att Microsoft gör mer av vad de gjorde förra året eftersom det verkar fungera.

Microsoft rapporterar positiva Xbox-siffror för senaste kvartalet
Microsoft


Loading next content