Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Otroliga superskrällar när CS:GO-turnering Blast Premier Spring 2022 rullar vidare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För ett par år sedan hade vi en Astralis-era i CS:GO-scenen. Danskarna som kunde gör mer med en en rökgranat än de flesta kan göra med en AK-47 var helt makalösa och bara vann, vann och vann. Nu har vi Natus Vincere (navi) som är högsta hönsen och som ligger etta på världsrankingen med världens kanske mest fruktade spelare i laget, AWP-konstnären Oleksandr "s1mple" Kostyliev. Idag gör Navi:s grupp B upp om platser i slutspelet i turneringen Blast Premier Spring 2022.

Först mötte Navi det brasilianska laget Mibr (Made in Brazil) som är rankade 56:e bäst i världen. En match som förutspåddes av allt och alla att bli en lugn och trevlig promenadseger för Natus Vincere på kartan Dust 2. I halvlek efter 15 spelade rundor stod dock hela CS-världen och kliade sig unisont i huvudet. Siffrorna på våra skärmar sade att det stod 8-7 till de brasilianska underdogsen. Historian slutar dock inte där. När de sista skotten avlossats svämmades hittegodsavdelningar runt om i världen över av tappade hakor. Blixten hade slagit ner från klar himmel och Mibr hade gjort det omöjliga och spöat förra årets Major-vinnare med 16-12! En rejäl fjäder i hatten för Made in Brazil, minst sagt.

Navi:s andra match för dagen spelades mot ovan nämnda Astralis. Ett Astralis som idag bara har kvar två spelare från sin tid som störs, bäst och vackrast på scenen och som har brottats med rätt svaga resultat under en tid. Nu befinner danskarna sig på en 8e plats på världsrankingen, förvisso inte katastrofalt dåligt men inte en placering vi är vana att se Astralis på. Dagens möte skedde på banan Mirage. Det sägs att blixten aldrig slår ner på samma plats två gånger men trotts kartans soliga väder slog blixten ner igen hos Navi-spelarna och man fick lämna servern med svansen mellan benen efter en riktig rysare till skräll som avgjordes på övertid. Slutresultatet blev 17-19 i dansk favör och till fansens fortsatta förvåning. Nu väntar elimineringsgruppen för världsettorna och återhämtning för en chockad CS-värld.

Counter-Strike: Global Offensive
Inte ens s1mples fruktade krypskyttegevär kunde rädda NAVI idag.

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content