Svenska
Gamereactor
nyheter
Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons är Japans bäst säljande spel någonsin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är ingen hemlighet att Animal Crossing: New Horizons säljer bra. Riktigt, riktigt bra. Men även med detta sagt har det nu bekräftats att det har nått en extremt imponerande milstolpe då det nu är det mest sålda TV-spelet i Japan någonsin.

Detta bekräftades av Nintendo igår under den finansiella rapporten för oktober - december 2021, där de avslöjade att spelet totalt sålt 37,42 miljoner exemplar världen över samtidigt som de tillade:

"Incidentally, total sell-through for Animal Crossing: New Horizons has exceeded 10 million units in Japan alone, far surpassing the record 6.81 million units of 1985's Super Mario Bros, and it is the single best-selling video game ever in Japan."

Även om detta naturligtvis är helt monstruöst oavsett, är det faktiskt ännu mer imponerande med tanke på att det bara finns tillgängligt till ett format och inte ens är två år gammalt ännu... Trots detta bekräftade Nintendo nyligen att de avslutat stödet för Animal Crossing: New Horizons efter att ha släppt den första och enda stora expansionen, Happy Home Paradise.

Är du förvånad över hur populär denna serie är i både Nintendos hemland och globalt?

Animal Crossing: New Horizons

Tack Siliconera

Relaterade texter

Animal Crossing: New HorizonsScore

Animal Crossing: New Horizons

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Trött på jäkt och stress? Tom Nook har lösningen åt dig; en egen, solig ö att bygga ett nytt och bekymmersfritt liv på. Jonas Mäki har recenserat Animal Crossing: New Horizons...

0
Lego visar upp sina Animal Crossing-set

Lego visar upp sina Animal Crossing-set

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Förra veckan överraskade Lego och Nintendo många av oss med att utannonsera ett Animal Crossing-samarbete. Nu när vi fått smälta och samla oss efter den nyheten, har Lego...



Loading next content