Svenska
Gamereactor
nyheter
Valorant

Svenskorna Zaaz och Juliano plockar ännu en fjäder till Valorant-hatten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

G2 Goze har varit ett riktigt segertåg med svenskorna Zainab "Zaaz" Turkie och lagets kapten Julia "Juliano" Kiran som anslöt i oktober 2021. Innan spelade båda damerna CS:GO men förutsättningarna för kvinnor i proffs-scenen för CS beskrivs ofta som bristfälliga, något som gjort att många kvinnliga proffs känt sig tvungna att gå över till Valorant. Juliano och Zaaz är två spelare som är rejält saknade bland CS-fans men för Valorant-fansen blev det en fin tidig julklapp redan i Oktober.

Nu söndagkväll fanns chansen för Gozen att ta en andra VCT (Valorant Champions Tour) Game Changers-titel efter att man dominerat totalt i gruppspelet och upper bracket-finalen. Hur dominant kanske ni undrar? Inte en karta har G2 Goze förlorat under turneringen. Skulle turneringen sluta med perfektion eller skulle Guild X (som mötte Goze i upper bracket-finalen) bryta segersviten? Värt att nämna också är att Juliano varit turneringens bästa spelare inför finalen. Finalen spelades bäst av fem.

Det började helt okej för G2 med ännu en karta att lägga till på vinst-streaken. 16-14 spelades hem på banan Icebox men inte utan rejält motstånd från Guild som stundtals tog ledningen.

På nästa bana blev det ännu tuffare för Juliano och hennes damer. Guild säkrade en ledning tidigt och släppte aldrig in G2 under kartans gång. Det blev första kartan G2 förlorar under turneringen, hatten av till Guild X!

Som karta nummer tre som var G2:s val fick vi se Ascent. Här såg G2 Gozen klart stadigare ut på benen och två av tre kartor säkrades här för vinst. Siffrorna för kartan blev 13-7.

Nästa karta blev ingen mindre än Bind. Här visade G2 Goze att man är bäst och inte har några planer på att sluta vara det. Efter 17 spelade rundor lämnades vi med siffrorna 13-4.

Stort grattis, kanske särskilt till Zaaz och Mimi som verkligen storspelade ikväll och GGWP!

Valorant
En liga som gillar att ligga etta på världsrankingen.

Relaterade texter

9
ValorantScore

Valorant

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Riot Games Valorant är äntligen ute och Henric har tillbringat sin lediga tid till att avgöra hur bra det faktiskt är...



Loading next content