Svenska
Gamereactor
nyheter
Fortnite

Fortnite-spelare har redan samlat in 350 miljoner kronor till Ukraina

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under helgen meddelade Epic och Microsoft att alla pengar som spenderas i Fortnite fram till den 4 april kommer gå direkt till att hjälpa Ukraina som drabbats hårt av Rysslands aggression.

Eftersom Fortnite är ett enormt populärt spel som precis inlett Chapter 3: Season 2 och nyligen dessutom fått gästspel av karaktärer som Doctor Strange, förväntade sig Forbes att detta skulle bli "en stor grej" som skulle ge Ukraina "tiotals miljoner dollar". Så verkar Forbes få rätt?

Vi måste säga nej. På ett väldigt bra sätt. Det är nämligen på väg att bli mycket, mycket större än så. Efter mindre än två dagar av den här kampanjen twittrar nu Epic:

"Together we've already raised $36 million USD for humanitarian relief for Ukraine. The funds will go to @UNICEF, @WFP, @Refugees, @DirectRelief."

Hur mycket det kommer att sluta med när det nalkas den 4 april återstår att se, men detta kommer med sannolikt bli den enskilt största dedikerade TV-speldonationen genom tiderna, om inte något mycket överraskande händer. Så kudos till alla Fortnite-spelare, Epic och Microsoft.

Fortsätt nu låta pengarna rulla och skaffa några coola skins, samtidigt som ni hjälper ett land som drabbats av mycket lidande och förstörelse från Ryssland.

Fortnite

Relaterade texter

7
Fortnite (Iphone)Score

Fortnite (Iphone)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vi har äntligen satt mjölktänderna i Iphone-versionen av Epic Games Bollibompa-doftande ultrasuccé...

FortniteScore

Fortnite

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det känns obalanserat och upplägget rimmar illa på "pay to win". Trots detta är Epic Games senaste ganska roligt...



Loading next content