Svenska
Gamereactor
nyheter

AMD igång med chipen till nästa generations Playstation och Xbox

Företaget söker personal för att utöka teamet som skapade Playstation- och Xbox-chipen för "en ny generation"...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den nya konsolgenerationen närmar sig två år och kan därför knappast beskrivas som nästa generation. Med tanke på att det anses ta runt fem år att göra en konsol, är det kanske inte så konstigt att AMD börjar förbereda inför nästa.

AMD gör som bekant de centrala chipen i båda konsolerna, och bekräftar nu att de är igång med nästa generation, alltså den som kommer efter Playstation 5 och Xbox Series S/X. Företaget skriver detta öppet i en platsannons som publicerats på LinkedIn:

"The team behind the chip powering XBOX, PlayStation and the latest RDNA-family graphics chip is hiring for its Markham location in Canada for the next-generation chip development project!"

De söker en System-on-Chip Verification Engineer som "will be part of a team working on the next generation of a complex SOC design" och som ska utföra uppgifter som rör funktionella, energi- och prestandaspekter av chippet.

Utvecklingen av Xbox Series X började 2016, alltså tre år efter att Xbox One släpptes. Tidpunkten passar, så man kan förvänta sig att det här jobberbjudandet är direkt relaterat till framtida Playstation- och Xbox-konsoler och alltså inte eventuella uppgraderingar halvvägs in på generationen.

Finns det något särskilt du hoppas på från Playstation 6 och Xbox Next?

AMD igång med chipen till nästa generations Playstation och Xbox


Loading next content