Svenska
Gamereactor
nyheter

Sega lovar att släppa flera remakes och remasters innan april 2023

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Räkenskapsrapporterna från mars 2021 - mars 2022 står som spön i backen just nu. Spelföretagen blickar tillbaka på året som gått och lovar guld och gröna skogar för året som kommer. För Sega var 2021 enligt dem själva betydligt bättre än 2020, med ökad försäljning till både PC och konsol, och för 2022 talar deras prognos om såväl ökade försäljningsintäkter som en mängd nya titlar.

Dessa titlar, 13 till antalet, inkluderar ett helt gäng spel som beskrivs som remakes, remasters eller spin-offs. Titlar som under det gångna året fallit under denna kategori är spel som Sonic Colours Ultimate, Super Monkey Ball Banana Mania och Lost Judgement, vilka tillsammans sålt i över fyra miljoner exemplar. Till nästa år menar Sega att spel i denna kategori - bland annat Sonic Origins med släppdatum den 23: e juni - ska sälja över fem miljoner exemplar, och därmed överträffa 2021. Att högbudget-rebooterna av Crazy Taxi och Jet Set Radio, som vi rapporterat om tidigare, skulle släppas under detta räkenskapsår, ska vi dock inte räkna med.

Angående Segas "vanliga" titlar, det vill säga de som inte faller under kategorin remakes och remasters, spås de sälja mer än dubbelt så mycket som förra året; närmre 13 miljoner. Vad som backar upp denna storslagna spådom får vi dock inte veta.

Sega lovar att släppa flera remakes och remasters innan april 2023


Loading next content