Svenska
Gamereactor
nyheter
Lamplight City

Lös mordgåtor, eller misslyckas i steampunkiga detektivspelet Lamplight City

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Utvecklaren Francisco Gonzalez beskriver sitt nya spel som ett detektiv-äventyrsspel inspirerat av Edgar Allen Poe och Charles Dickens. Lamplight City, som utspelar sig i den fiktiva staden med samma namn, där den industriella revolutionen är i sin linda och där fattigdom och klasskamper råder och som en effekt av det, hög brottsstatistik.

HQ

Här kommer privatdeckaren Miles Fordham in i bilden. Det här är hans hopplösa territorium och i kombination med sin avlidna partners röst från andra sidan graven så håller han på att tappa det totalt. Skillnaden mellan verklighet och mardröm suddas sakta ut och hans enda hopp om att få lidandet att upphöra är att hitta mördaren, innan hela hans värld faller ihop.

Fem fall skall lösas men Lamplight City har designats för misslyckande. Misstänkta och falska ledtrådar kan alltid leda in spelaren på fel spår men när ett fall blir olösbart så kommer storyn ändå att fortsätta. Den kommer dock att anpassas efter hur väl man klarar av att lösa brotten. Att misslyckas är alltså inte per automatik ett misslyckande. Man kan också välja att inte följa lagar och regler, vilket i sin tur kommer att påverka hur omvärlden ser på dig och deras attityd och samarbetsvilja kommer att förändras. Det är en intressant premiss som blir spännande att utforska när Lamplight City släpps till Nintendo Switch den 2:a juni.

Trailern ser du här!

Lamplight City

Relaterade texter



Loading next content