Svenska
Gamereactor
nyheter
Paper Ghost Stories

Skräckäventyret i papp, Paper Ghost Stories släpps tidigt 2023

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Paper Ghost Stories beskrivs som något så unikt som ett skräckspel som också är en coming-of-age-story, i papper. Den utspelar sig i Malaysia och hela berättelsen illustreras med hjälp av pappfigurer. Man spelar som Ting, en ung kinesisk-malayansk flicka som plötsligt får kontakt med andevärlden och nu måste ta sig igenom hela sin skolgång samtidigt som hon förföljs av en uppenbarelse endast hon kan se. Det är en resa som kommer att ta spelaren genom ett oroligt hem, hemsökta hus, mardrömmar, läskiga campingplatser och som sagt en skola som är allt annat än chill. Allt presenterat i asiatisk estetik i pappersformat, något som i Sydöstasien kallas "shadow plays."

Spelet kommer också att innehålla flertalet minispel som hjälper till att driva den mörka storyn om en familj i ruiner. Atmosfären har varit väldigt viktig i arbetet med Paper Ghost Stories. Man ville ha den där genuina känslan av att något hela tiden är närvarande, något som ytterligare accentueras av utvecklaren Cellar Vault Games val att spela in ljuden på riktiga platser i Malaysia.

Här kan du se trailern!

Paper Ghost Stories planeras att släppas i början av 2023 till följande plattformar: Nintendo Switch, PC, PS4 & 5, Xbox One samt Series S/X.

Paper Ghost Stories

Relaterade texter



Loading next content