Svenska
Gamereactor
nyheter
Diablo Immortal

Diablo Immortal slår nytt bottenrekord på Metacritic

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

0,3 av 10. Smaka på det. Nu är förstås ett betyg på Metacritic inte nödvändigtvis något facit för hur bra eller dåligt ett spel är. På grund av så kallad review bombing, där missnöjda konsumenter går in och sätter en nolla i ett betyg på ett spel som är fullt spelbart bara för att man inte tycker om storyn eller anser att utvecklaren har ljugit, är girig eller hyser något annat personligt agg mot studion så är det svårt att veta vad som är vettig kritik och vad som är affekt. Däremot säger det såklart något om produkten. Ett spel får inte miljontals spelare att gå in och trycka in bottenbetyg for the lulz. Det är något som utlöser ett sådant beteende och när det gäller Blizzards senaste lansering, den största i företagets historia dessutom så är det väldigt uppenbart var den berömda skon klämmer. Diablo Immortal har beskrivits som det mest giriga free-to-play-spel som någonsin lanserats och som ett resultat av det delar nu spelet på det mindre smickrande epitetet "spelet med lägst snittbetyg på Metacritic någonsin" tillsammans med Madden NFL 21. Betyget som just nu ligger på 0,3 av 10 är naturligtvis hisnande lågt.

Det är dock här det blir svårt. För även om spelet just nu har lägst betyg på hela sidan så är de flesta ändå överens om att det rent tekniskt flyter på riktigt bra, är stabilt, att gameplay i grunden är bra och att det faktiskt är roligt att spela. Det finns spel som knappt går att starta som har högre betyg. Spel som är så otroligt trasiga att "Angry Video Game Nerd" i koreograferad vrede har kastat ut dem genom fönstret och fruktansvärda cash grabs till fullprisspel som har fått både Jim Sterling och Angry Joe att svära på att de aldrig mer skall spela ett spel igen. Men det som är särdeles diaboliskt med just Diablo Immortal är att pengamjölkningen är så lömskt planerad att den inte dyker upp på allvar förrän det vankas endgame. Om man då vill slutföra spelet, som man trots allt har investerat timmar, dagar, kanske veckor i utan att grinda tills man blir äldst i byn så måste man upp med plånboken. Inte för att det alltid hjälper. Det finns redan berättelser där ute om spelare som har tryckt in tiotusentals kronor utan att få något "Legendary gear", nu senast Twitchstreamern Quin69 som pangade in över 100 000 svenska kronor för medelmåttiga prylar i utbyte. Jag kan personligen tänka mig mycket roligare saker att lägga 100 kakor på men så har jag heller aldrig spenderat en krona i ett mobilspel.

Hur är din Diablo Immortal-upplevelse? Känner du dig rånad, blåst på konfekten och dragen vid näsan eller kör du på?

Diablo Immortal

Relaterade texter

Diablo ImmortalScore

Diablo Immortal

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Blizzards kultförklarade fan-favorit har efter fyra års utveckling nu äntligen landat på våra telefoner och Petter är imponerad över hur bra det i slutändan blev...



Loading next content