Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Overwatch 2

Overwatch 2 släpps 4:e oktober - utan lootboxar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Redan när att Blizzard gick ut med att Overwatch 2 kommer att släppas som ett free-to-play-spel så började skepsis cirkulera hos skeptiska konsumenter. Spelare som inte riktigt känner att de kan lita på utgivaren efter ett par minst sagt turbulenta år med stämningar, brutna löften och giriga affärsmodeller. Free-to-play har väl egentligen alltid varit en diskutabel affärsmodell som till någon grad innebär att man som spelare behöver spendera pengar. Men där det en gång i tiden kanske kostade en tia för att låsa upp en bana i spel som Candy Crush är man nu uppe i engångsbelopp på sex siffror som barockt nog stoppas in av spelare i mobilversioner av populära spelfranchiser. Efter det monumentala missnöjet efter Diablo Immortal, som just nu har lägst snittbetyg av alla spel på Metacritic så var förstås mången gamer livrädd för att samma sak skulle hända Overwatch 2.

Kombinationen Blizzard, med redan lågt förtroendekapital och Diablo Immortal färskt i minnet har förstås gjort frågan ytterst relevant; "Hur mycket mikrotransaktioner kommer det egentligen att ha?" Det är ett svar vi fortfarande väntar på men ett annat orosmoment på samma tema har i alla fall fått ett svar nu. Det blir inga lootboxar. Regissören Aaron Keller bekräftade detta i en livestream. Men degen måste naturligtvis in så för att finansiera gratisspelet blir det i stället en annan typ av betalningsmodell, nämligen season pass. Dessutom kommer man att kunna köpa utrustningen man vill ha i en butik i stället för att köpa grisen i säcken och hoppas på det bästa.

Det kommer enligt Keller att bidra till både en bättre kontroll över ekonomin då man enbart köper det man vill ha men det kommer även att göra det möjligt för Blizzard att mer konsekvent kunna fylla på med mer innehåll.

Overwatch 2 kommer också att stödja "cross-progression", vilket innebär att man kan komma åt allt man låst upp på en viss plattform även om man sedan väljer att fortsätta spela på en annan men inte nog med det, man skall även komma åt allt från första spelet.

I samband med sändningen visade också Blizzard upp en roadmap över spelets kommande utveckling och den visar tydligt att releasedatumet blir 4:e oktober och att det kommer att inkludera nya karaktärer i form av Sojourn och Junker Queen samt en ännu icke namngiven hjälte. Säsong två kickar igång endast nio veckor senare, 6:e december och kommer bland annat att bjuda på en ny tank och en ny karta.

Overwatch 2, säsong 1 släpps alltså 4:e oktober till följande plattformar: Nintendo Switch, PC, Playstation 4, Xbox One

Overwatch 2

Relaterade texterLoading next content