Svenska
Gamereactor
nyheter
Sonic Origins

Michael Jackson gjorde faktiskt musik till Sonic the Hedgehog 3

En av spelvärldens äldsta myter har nu officiellt bekräftats; Michael Jackson jobbade med Sonic Team på Sonic the Hedgehog 3...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns många intressanta myter om diverse olika spel, men en av de äldsta som ständigt diskuteras nästan trettio år senare är huruvida Michael Jackson hjälpte till att utveckla Sonic the Hedgehog 3. Därför är det ganska fränt att vi nu kan slå fast att det inte längre är en myt.

Efter att Sonic Origins lanserats bestämde sig Yuji Naka, den tidigare chefen för Team Sonic och en av huvudmännen bakom Sonic the Hedgehog 3, tydligen att testa den renoverade samlingen. Detta fick honom att inse att mycket av musiken är ny, vilket fick honom att skriva så här på Twitter.

Även om Sega själv har vägrat att kommentera ryktena sedan 1994, kan Naka alltså äntligen bekräfta en gång för alla att Michael Jackson faktiskt hjälpte till med en del av musiken i Sonic the Hedgehog 3. En liten besvikelse är att vi fortfarande inte vet vilka låtar han är inblandad i, men nu vet vi alltså hur det ligger till åtminstone.

Sonic Origins

Relaterade texter

8
Sonic OriginsScore

Sonic Origins

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Via den bejublade Retro Engine (som drev Sonic Mania) har Sega nu släppt lös fyra gamla Sonic-klassiker i en efterlängtad samling, men Hegevall är ändå inte särskilt imponerad...



Loading next content